Траже се штрајколози

Александар Мартиновић Знате ли ви ко се брине о Томиславу Николићу, који пред ТВ камерама глуми штрајк глађу и жеђу? Један је лекар социјалне медицине, а други је, да извину даме, сексолог. Какве везе има сексолог са човеком који наводно штрајкује глађу и жеђу? Никакве. Сви смо ми сад у Србији ненормални, непристојни, лажови, битанге, сви радимо за режим – само један човек ради све супротно. Извините, дајте да мало будем прогоњен од режима, као Александар Вучић, па да се не скидам са РТС-а и Б92?

Александар Мартиновић, посланик СРС-а, у Скупштини, "Политика"

У левој (ре)форми

Силвио Берлускони Родитељи су данас слободни да изаберу које образовање ће дати својој деци и да их тако сачувају инструкција левице која их у јавним школама задојава идеологијама и вредностима различитим од оних из породице.

Силвио Берлускони, премијер и реформатор јавног школства у Италији, у поруци Удружењу мајки у Падови, "Quotidiano Net"

Велики Слоба

Ивица Дачић Мислим да ово поигравање и лицитација са датумом доводи до тога да испада да се председник Тадић плаши избора. Знам како је [Слободан] Милошевић радио, кад год је неко тражио изборе, он је рекао: "Ево вам избори", и победио је. Ја бих тако урадио.

Ивица Дачић, председник СПС-а, новинарима у Сава центру, "Танјуг"

Срећа на инфузији

Вук Драшковић У Србији има доста оних који су несрећни због тога што је Николић почео да прима инфузију... Много је оних, можда и највише оних, који тобоже подржавају Николића, а у ствари желе његову смрт. Многи су се, који тобоже подржавају Николића, разочарали тренутним развојем ситуације, јер су се понадали да би Николићева смрт могла да изазове хаос и анархију у Србији и заустави њено кретање ка Европи.

Вук Драшковић, председник СПО-а, о штрајку глађу Томислава Николића, "Б92"

Живот и прикљученија (на цевчице)

Александар Вучић Не мешам се у послове лекара, али поручујем свима онима који нападају Николића да није лепо живети прикључен на цевчице.

Александар Вучић, заменик председника СНС-а, о штрајку глађу и жеђу Томислава Николића, "Б92"