Не чујем добро, али...

Мирко Цветковић Имали смо светски признатог финансијског саветника. Никада нисам чуо да је неко некоме дао паре, а ви ако имате доказе, пријавите, јер сте у супротном саучесник.

Мирко Цветковић, председник Владе, одговарајући у Скупштини на констатацију Јоргованке Табаковић да је СНС поднео кривичну пријаву због продаје "Телекома", "Политика"

Хуманизам без (банковних) граница

Сташа Кошарац Позивам све жртве рата и све грађане у РС да не наседају на најновију подвалу Наташе Кандић, која по сваку цену жели да до краја проведе пројекат сатанизације Срба. Акција прикупљања милион потписа подршке оснивању РЕКОМ-а [Коалиције за регионалну комисију за утврђивање чињеница о ратним злочинима почињеним од 1991. до 2001. на простору бивше Југославије], која ће, наводно, обезбиједити да се убрза процес тражења несталих и утврди тачан број убијених, само је један од начина да се на банковни рачун Кандићеве и осталих "хуманиста" окупљених око ње слије позамашна свота новца страних донатора.

Сташа Кошарац , руководилац Тима за координацију активности истраживања ратних злочина и тражења несталих лица Републике Српске, "Вести"

Позитиван смер са по нас негативним исходом

Маја Коцијанчич Проширење је један процес, а дијалог други, али обавеза коју све земље западног Балкана морају да испуне јесте добра регионална сарадња. Дијалог Београда и Приштине, на који је пристала и једна и друга страна, јесте део регионалне сарадње и, уколико се преговори буду кретали у позитивном смеру, не би требало да буде проблема.

Маја Коцијанчич, портпарол високог представника ЕУ за спољну политику Кетрин Ештон, у тексту "Договор са Приштином услов за преговоре с ЕУ", "Блиц"

Брутални (Е-)треш

Емир Кустурица Легитимно је да неко каже "гади ми се Емир Кустурица"; свако може да напише "гади ми се он лично, повраћа ми се од његових изјава, а филмови које снима су највећи треш". То све може, али када се конструишу бруталне лажу о мени, то постаје блаћење личности које се мора поравнати на суду. Први пут чујем да је сатира када неко каже "пичка ти материна, јадо, јадоване, ти си носио новац убици Веску Вукотићу по Европи"?

Емир Кустурица, режисер, о тужби против "Е-новина", "Време"

И би светост!

Бошко Ничић Поносни смо што ће Његова светлост доћи у Зајечар.

Бошко Ничић, градоначелник Зајечара, у Јутарњем програму "Пинка", о Његовој светости патријарху Иринеју, "Курир"

Права памет испод криве капе

Ранко Кривокапић То је наставак памети етничког чишћења, наставак великосрпског пројекта. Не могу то звати памећу, то је непамет етничког чишћења, које се сада наставља другим средствима. Сад нас бришу по књигама, текстовима, историографијама, да је било моћи, брисали би нас и онако како су брисали неке друге, и физички.

Ранко Кривокапић, председник Скупштине Црне Горе, поводом "Енцикопледије српског народа" београдског "Завода за уџбенике", "Блиц"