Лепша и двеста година старија Европа

Војислав Коштуница Народ и ДСС немају ништа против Европе у којој је Србија била у 19. веку.

Војислав Коштуница, председник ДСС-а, у Ваљеву, "Бета"

Дедачизација

Драган Марковић Палма Више не можемо да одлазимо код "тате" у Београд и да "тата" из Београда говори нама шта ћемо да радимо у Србији, ма како се "тата" звао и из које партије он био. Информисао сам Ивицу Дачића да ћу потписати.

Драган Марковић Палма, градоначелник Јагодине и председник Јединствене Србије, коалиционог партнера СПС-а, потписујући петицију о децентрализацији Уједињених региона Србије Млађана Динкића, "Политика"

Закон укључења обе ствари

Жан-Клод Антонети С моје тачке гледишта, немогуће је да је Шешељ и подстрекач и починилац. Може бити или једно или друго.

Жан-Клод Антонети, председавајући судског већа Хашког трибунала које суди Војиславу Шешељу, "Блиц"

Џеронимо је био отпоран на метке

Чирикахуа Апачи Драго нам је да су САД биле успешне у својој мисији против Бин Ладена, али повезивање имена Џеронимо са међународним терористом само одржава континуитет старих стереотипа о Апачима.

Чирикахуа Апачи, навод из писма који је председавајући савета племена упутио председнику Бараку Обами због чињенице да је у операцији у којој је убијен Осама бин Ладен вођен под шифрованим именом "Џеронимо", "Блиц"

Слободан човек у свемиру

Григориј Перелман Ја знам како да управљам свемиром. Реците ми, зашто би требало да јурим милион долара? Нису ми потребни.

Григориј Перелман, руски математичар, о разлозима зашто је одбио милион долара који је Институт Клај понудио за његов доказ Поенкареове хипотезе, "Блиц"