Некад и сад

Владан Батић Пре 80 година у једном париском дворцу одржавала се једна мировна конференција, на којој је шеф српске делегације био најрепрезентативнији Србин тог доба Никола Пашић. Сада у Париз иде Ратко Марковић, творац наказног Устава који није решио питање националних мањина. Због овакве делегације поново ћемо бити кажњени од међународне заједнице.

Владан Батић, председник ДХСС-а, "Блиц"

Грађански рат

Бора Ђорђевић У случају грађанског рата, рушите авионе НАТА!

Бора Ђорђевић, на концерту, "Ферал Трибјун"

Потпис

Стојан Церовић За оно што треба да се уради у Рамбујеу не треба више памети и знања него што се може наћи код просечног основца. Довољно је бити писмен, а ни то није баш нужно, ако човек уме да се потпише. Уосталом, можда би се уважио и отисак палца.

Стојан Церовић, колумниста, "Време"

Академски народи

Миљенко Јерговић Узгред, је ли вас икада зачудило што никада нисте чули за неког америчког, њемачког или талијанског академика? Зашто вас појам академика асоцира само на српске, руске или хрватске академике? Да није можда стога што академије знаности и умјетности припадају крају осамнаестог стољећа, али је нетко вијест о томе сакрио од нас.

Миљенко Јерговић, у својој колумни, "Ферал Трибјун"

Заборавност

Изјаве.нет Жао ми је сто се они коју су оформили делегацију и при том позвали Египћане и Роме нису сетили Српске православне цркве која на Косову и Метохији има 1.300 цркава и манастира.

протосинђел Сава, "Дневни телеграф"

Само кад је по закону

Радмило Маројевић Оставку поднети нећу, пошто сам једини на овом факултету, а и шире, радио строго по закону и у интересу факултета.

Радмило Маројевић, разрешени декан Филолошког факултета, "Данас"

Ко се боји НАТО-а још

Томислав Николић НАТО је удружење зликоваца, узурпатора моћи и највећег непријатеља српског народа. НАТО је најружнија реч на свету које се наша деца плаше већ седам година.

Томислав Николић, потпредседник Владе, за скупштинском говорницом

Вук друштво бира

Светислав Басара И у том смислу је Вук (Караџић), као противник елитизма а поборник културног популизма који је касније прерастао у политички, утро пут комунизму. Али, сумњам да би Вук да је жив данас био са комунистима и социјалистима.

Светислав Басара, књижевник и потпредседник ДХСС-а, "Данас"

Како постати дипломата

Драган Бујошевић Онда, 1995. знамо, био је то један сјајан сусрет 8. марта: Мира Марковић, Вук Драшковић, Даница Драшковић, Богољуб Карић и Душан Митевић. Тада је другарица Мира Марковић зачуђено упитала: Зашто се нико из опозиције не бави спољном политиком?

Драган Бујошевић, глодур Европљанина, "Прес претрес"

High society

Изјаве.нет Оба режима су изолована од света и нашли су се узајамно. Псеудопарламент који је Лукашенко вештачки створио, признали су само Москва, Северна Кореја, Садам Хусеин и Београд. Два таква пандана у свету морају да праве друштво један другоме.

Винчур Виачорк, председник Центра за грађанско друштво из Минска, "Видео недељник"