Инфузија (која) ће умртвити мртваца

Велимир Илић Влада је одавно требало да уведе мере које би заштитиле кориснике кредита и других финансијских услуга. Примена овог закона била би инфузија мртвацу који буквално умире.

Велимир Илић, шеф посланичког клуба НС-а, у скупштинској расправи о Закону о заштити корисника финансијских услуга, "Бета"

Да краве утихну

Да краве утихну Волови на ражњу, крава на бини, телци у публици.

транспарент, који је на концерту Јелене Карлеуше у Зајечару носила група средњошколаца, "Вечерње новости"

Цунами као наша шанса

Борис Тадић Када је пре више од две године дошло до слома светске економије, улагања у нова радна места су вишеструко умањена. И ми смо, наравно, били погођени незапосленошћу. Грађани Србије треба да знају да је то био економски цунами, који смо, ипак, издржали на ногама.

Борис Тадић, председник Србије, отварајући у Крагујевцу отворио други Међународни сајам произвођача ауто-делова југоисточне Европе, "Политика"

Да сви будемо службеници једне Службе

Ивица Дачић Казне за нападе на новинаре биле би оштрије од оне на коју су осуђени нападачи на сниматеља ТВ Б92 Бошка Бранковића, када би новинари имали статус службених лица. Не мислим да новинари треба да раде за државу, него да они раде посао од друштвеног значаја и да би зато напади на новинаре требало да имају оштрије санкције.

Ивица Дачић, министар унутрашњих послова, "Бета"

За наставак Другог светског рата истим средствима

СДУ Позивамо власт Србије да оформи државну комисију која ће утврдити број цивила, патриота и антифашиста који су убиле јединице под командом Милана Недића, Димитрија Љотића и Драгољуба Михаиловића. Изједначавањем права војника четничког покрета Драже Михаиловића са борцима Народноослободилачке војске Југославије ударен својеврстан шамар свим припадницима антифашистичког покрета.

СДУ, у писму председнику и премијеру Србије, Борису Тадићу и Мирку Цветковићу, председници Скупштине Славици Ђукић-Дејановић и министру правде Снежани Маловић, "Бета"

Први хигијеничар Италије

Силвио Берлускони Схватио сам зашто су лидери левичара стално надркани. Пошто су приморани да дођу у парламент морају да иду у купатило – није да се перу често – да би се обријали. Упале светло, виде се у огледалу и већ су себи упропастили дан.

Силвио Берлускони, премијер Италије, "Коријере дела сера"

Шведски стандард из Монака

Муамер Зукорлић Пошто, ако Бог да, остварим аутономију Санџака, не могу да вам обећам стандард као у Дубаију, али ево вам обећавам да ћете живети као у Монаку.

Муамер Зукорлић, главни муфтија Исламске заједнице у Србији, отварајући у Пријепољу просторије Бошњачког националног већа, "Бета"