Јуначка кооперативност

Џон Хокинг Јуче сам дочекао Младића на аеродрому у Ротердаму, на степеницама авиона, са притворским доктором. Добро смо комуницирали и разумели један другог. Младић је био веома кооперативан и нисмо имали никаквих проблема.

Џон Хокинг, секретар Хашког трибунала, "Бета"

Боле ме све рупе мојих путева

Милутин Мркоњић Нисам задовољан, свака рупа на путу мене боли.

Милутин Мркоњић, министар инфраструктуре, "Б92"

Један премијер и нула сахрана

Силвио Берлускони Дакле, организовао сам састанак, желео сам да утврдимо датум моје сахране, али у наредним данима имам превише обавеза и зато ћемо да је одложимо.

Силвио Берлускони, премијер Италије, у Букурешту, после пораза на локалним изборима у кључним градовима на северу и југу Италије, "Блиц"

Само да признамо нешто (макар Албанију као преговарача)

Ивица Дачић Потребно је разграничење између Србије и Албаније, то је једина реална опција. Србија није ни требало да призна никог другог као преговрача с друге стране осим Албаније. Зар смо ми стварно наивни да мислимо да ће Косово опстати као независна, самостална држава?

Ивица Дачић, заменик премијера, министар полиције и председник СПС-а, за "НИН", "Блиц"

Живи симбол покоља

Биљана Србљановић Сећате се оног плавокосог детета, што га, на једном од безброј пута поновљених снимака, "генерал" милује по глави? Годинама председникови људи приватно тврде да му је лобања нађена само неколико стотина метара даље. Кладим се да ће сада, по први пут, о томе да проговоре и јавно, да запечате исправност председничке одлуке. Исплатиће се њима свака, па и та глава.

Биљана Србљановић, драмска списатељица, о младићу Изудину Алићу који је жив и има 24 године, "Пешчаник.нет"