А месне заједнице су, Млађо, шта?

Млађан Динкић То је само почетак децентрализације, јачање градова и општина. Наредна фаза биће јачање месних заједница, као основних ћелија свих наших градова и општина.

Млађан Динкић, председник УРС-а, "Данас"

Фундаментално да обратимо пажњу на основне вредности

Хенк Јан Ормел У процесу евроинтеграција Србије мора се ићи корак по корак. Србија је важна европска земља, али пре учлањења потребно је да покаже да следи основне вредности ЕУ.

Хенк Јан Ормел, председник Комитета за спољне послове, о одбијању холандских посланика да отпочну процес ратификације Споразума о стабилизацији и придруживању између Србије и ЕУ, РТС

Држава (напредних) снова

Томислав Николић СНС ће успоставити позитиван преседан - да договор са Србијом увек важи, без обзира на то која је странка на власти.

Томислав Николић, председник СНС-а, на међународној конференцији "Европска безбедност у светлу избора 2012", "Танјуг"

Магична коалиција

Ивица Дачић То [да је на стабилност и брзо формирање коалиције у Петровцу на Млави] сам рекао зато што је у том пожаревачком крају постојао веома јак отпор према коалицији с демократама, па је то било и велико изненађење. Не знам много о влашкој магији, сем као појму.

Ивица Дачић, министар полиције и председник СПС-а, о локалној власти у Петровцу на Млави коју чине коалиције СПС-ПУПС-ЈС и ДС-СПО, "Курир"

Страшни (црвени) суд

Бенедето дела Ведова Зашто се сада бунимо што Бразил неће да нам испоручи терористу Батистија, јер тврде да му у Италији права нису загарантована, кад сам премијер без престанка говори како је прогоњен од црвених судија и како треба коренито реформисати правни систем.

Бенедето дела Ведова, италијански политичар и бивши сарадник премијера Италије Силвија Берлусконија, ТВ "La 7"