Дај ми два разлога

Влајко Стојиљковић Ми морамо да победимо. Због Слободана Милошевића... и због мене.

Влајко Стојиљковић, министар полиције, на седници ОО СПС Пожаревца

А Вама и Вашој госпођи пријатно поподне

Алексеј Други Ваше превасходство, дубоко поштовани председниче, од свег срца Вам желим добро здравље, снаге, храбрости и благословеног успеха у Вашим напорима за добробит државе коју предводите и много напаћеног народа Југославије.

Алексеј Други, патријарх московски и целе Русије, у рођенданској честитки Слободану Милошевићу

година." (Отпор, честитка рођендана председнику СРЈ, према агенцији "Бета" и листу "Данас")

Изјаве.нет Господине председниче, на Вашу жалост живимо у земљи, вероватно јединој на свету, која рођендан свога председника прославља поломљених ребара, у редовима за шећер и бензин, на улицама поред дилера и на плаћеном нераду. Као генерација коју сте Ви осудили на овакву садашњост и одузели јој наду у бољу будућност, ми, поцепаних патика и отворених криминалних досијеа, решили смо да Вам пожелимо нешто: председниче, желимо Вам Србију у којој нико неће знати ко сте ни када Вам је рођендан. Желимо Вам Србију без климавих судбина које нам Ви кројите и без климавих мостова које подижете пре рока.

крагујевачки Отпор, честитка рођендана председнику СРЈ, према агенцији "Бета" и листу "Данас"

година." (Отпор, честитка рођендана председнику СРЈ, према агенцији "Бета" и листу "Данас")

Изјаве.нет Хвала ти за детињство које си нам узео, за незаборавне сцене рата које си у име српства починио, за вођење ратова, за све изгубљене битке. Хвала за Крајину, Славонију, Босну, Косово и све оно што планираш да 'мудром политиком' продаш, за незаборавне колоне пристигле браће, за звук сирена, за све изгубљене битке.

горњомилановачки Отпор, честитка рођендана председнику СРЈ, према агенцији "Бета" и листу "Данас"

Борбен до изгарања

Борислав Пелевић Милошевићу се све може оспорити, али не и патриотизам. Борио се у рату, а и кућа му је срушена у бомбардовању.

Борислав Пелевић, председник Странке српског јединства, конференција за новинаре

Поздрав из Немачке

Изјаве.нет Једно је сигурно. Тамо нас подржавају једино нацисти. А нацистичких групица, ћелаваца, има у сваком кварту. А знаш ли због чега? Зато што су Швабе, у дну душе, скоро сви, били и остали за Хитлера. Кад се увече, касно, враћамо из фабрике, кроз мрачне хаусторе и полуслепе уличице, једино ми Срби, од свих гастарбајтера, не стрепимо. Остале хоће да пресретну и претуку, особито Турке и Цигане. Турци знају за штос, па се крећу само у групама, а Цигани ноћу и не излазе из својих периферијских шатри. А нас Србе тапшу по рамену и нуде нас пивом. Испод моје зграде, где им је, у подруму, централа, излепили кукасте крстове, а после поноћи, кад се напуне пивом - или крену у вршљања по турским и арапским квартовима, или пале ватре на сред улице, пуштају 'Моторхед' и 'Металику' и дерњају нам се испод прозора: 'Зиг хајл, Милосевиц'! Лепо од њих што нас подржавају, још лепше што нас не нападају, али би најбоље било кад би нас ноћу пустили да на миру спавамо.

неименовани гастарбајтер у Немачкој, "Независна светлост"

Рад, дело и машинерија

Изјаве.нет Ми иза себе имамо рад и дело, али они који себе називају опозицијом, коју чине ислужени политичари и бивши генерали, имају вербалну и материјалну подршку својих ментора. Зато морамо одмах ставити у погон сву машинерију коју наша странка има.

Зоран Аранђеловић, председник социјалиста Ниша, на седници Окружног одбора СПС-а

Углавном толерантни

ЈУЛ ЈУЛ се неће бавити својим политичким неистомишљеницима, осим ако за то буде нарочите потребе. Углавном је толерантан према другачијем политичком мишљењу.

ЈУЛ, саопштење Изборног штаба

Једино СПО

СПО Срамна кампања и шибицарска политика Коштунице и Ђинђића изазвала је огорчење чланова странке који, листом, траже да носилац и локалне и савезне листе буде Вук Драшковић.

СПО, саопштење Председништва

Једино СПО

Вук Драшковић Због програма, због свих жртава СПО-а, наставићу да се борим.

Вук Драшковић, лидер СПО-а, у "Блицу" одговара на питање да ли размишља о повлачењу

Једино СПО

Изјаве.нет Немам ништа против да друг бивши потпредседник Милошевићеве владе пише књигу, али треба да се мане политике.

Светлана Ђак-Дмитровић, бивши члан Главног одбора СПО-а, у писму Вуку Драшковићу

Она ил' ја, она ил' ја

Радован Рака Радовић Никада нисам добио папир, ни оно 'црно на бело' да сам искључен. У Београду су ми рекли: Ми са тим немамо везе, то су ваше трстеничке јебачине. У Трстенику, пак: Тако нам је наређено, из Београда су нам за тебе послали свилен гајтан. Да поновим, мене је из партије 'искључила' Горица Гајевић, која је рекла: 'Ил ја или Рака'! И, оде Рака.

Радован Рака Радовић, носилац листе Радничке партије, "Сведок"