Ко не волео ЕУ, не дочекао Ђурђевдан (на власти)

Томислав Николић Тада сам [када је ухапшен Радован Караџић] предводио СРС, која је изнела протест на улице. Радикали никада нису имали жељу да дођу на власт. СНС је нешто друго. Ми смо проевропска партија и изручење Младића је један услов у процесу придруживања. Ако бисмо стали против ЕУ не бисмо могли да победимо на изборима у Србији. Због тога нисмо желели да протестујемо.

Томислав Николић, председник СНС-а, на питање зашто није протестовао против хапшења Ратка Младића а јесте против хапшења Радована Караџића, за бечки "Пресе", "Танјуг"

За верске заједнице млађе од једне и старије од осамсто година

Амфилохије Садашњи МУП Црне Горе се позвао на закон из 1977, по коме су новоформиране верске заједнице дужне да се региструју. И они су под то сврстали и установу која постоји у Црној Гори осам векова. Сврставају је међу непостојеће верске заједнице, која сад треба да се пријави на неки шалтер полиције.

Амфилохије, митрополит црногорско-приморски, о захтеву власти у Црној Гори да се Митрополија СПЦ званично региструје, "Курир"

Легализам нереформисаног преког судства

Стеван Мирковић Са Дражом смо раскрстили 15. јула 1946. када је од Војног суда у Београду осуђен на смрт и касније стрељан. Његови посмртни остаци су кремирани, а пепео расут. То је био обавезујући поступак Југославије као чланице ОУН одређен резолуцијом 32. пленарног заседања Генералне скупштине ОУН (13.2.1946). Тако је поступљено и са остацима 11 највећих немачких ратних злочинаца после њиховог вешања у Нирнбергу исте године. Дража одавно није проблем ове земље већ његови идеолошки следбеници који се окупљају на Равној гори и стално замахују крвавим камама на невернике!

Стеван Мирковић, генерал ЈНА, "Данас"

Подсећање са предумишљајем

ДС Тужно је да о слободи медија говори Александар Вучић, јер су у време када је он био министар информисања новинари убијани а корени тих убистава су тако дубоки да се и данас она још расветљавају. Још лицемерније је да о европским вредностима и демократији говори Томислав Николић који је најављивао смрт Зорана Ђинђића упоређујући га са Титом. Људи који се данас препоручују да воде Србију имају за собом трагичне или никакве резултате у свему што су радили и обмањују грађане уздајући се да је њихова прошлост заборављена.

ДС, у саопштењу, РТС

Да полудиш од нормалне опозиције

Александар Вучић Jа разумем да би Борис Тадић желео да представља као опозициону странку оне који се понашају као Aл Kаида понекад, а да ове нормалне жели да изолује сасвим – што му је делимично успевало, али му ни то неће помоћи. Ми смо свакога дана имали акције, представљали наше програме, представљали наше планове. То што нисмо направили велики митинг то је, још једанпут да вам кажем, да бес народа не би могао да се задржи и не би могао да се сачува.

Александар Вучић, заменик председника СНС-а, конференција за новинаре испред Председништва Србије на Андрићевом венцу, сајт СНС-а