Да смо се раније (у затвору) срели...

Војислав Шешељ Пуне четири године сам робијао са Слободаном Милошевићем. Од јануара 2004. до фебруара 2005. године налазили смо се у истим затворском блоку. Сатима смо се дружили. Иако смо дуги низ година били често непомирљиви политички противници у затвору смо се зближили и постали, уверен сам искрени лични пријатељи.

Војислав Шешељ, председник СРС-а, писмо из Хашког притвора о десетогодишњици изручења Слободана Милошевића на Видовдан, "Фонд стратешке културе"

Продајемо по цени којом смо платили

Патријарх Иринеј Данас када су пружене многе руке према Косову, никада нећемо нити можемо прихватити да Косово узму од Србије. Ово је света земља српска наливена крвљу, цементирана костима светих мученика. Цена крвљу је највећа плаћена цена под сунцем и небом. Том ценом је плаћено Косово.

Патријарх Иринеј, на прослави Видовдана у Грачаници, "Вести"

Државу не признајемо, пасош признајемо

Едита Тахири Ставови Приштине и Београда доста су приближени. Србија ће у јулу признати печате Царине Косова онако како их је признала и како их примењује ЕУ. Споразум, такође, предвиђа да Србија призна регистарске таблице Косова са ознаком РКС (Република Косово), док ће косовским Србима који то не буду желели бити омогућено да добију старе регистарске таблице са ознакама КС, које су раније издаване на Косову. Према нацрту споразума, грађани Косова ће само са личним картама моћи да уђу у Србију, а када грађанин Косова у транзиту за друге земље пролази кроз Србију на граничном прелазу између Србије и друге земље, на уласку у ту земљу показује пасош Републике Косово. Поред тога, споразум, такође, предвиђа признање возачких и саобраћајних дозвола Косова.

Едита Тахири, шеф приштинског преговарачког тима, "Ало!"

Ко дошо на Косово не имао...

Вук Драшковић Не смемо водити политику која ће од Косова правити камен око врата Србији. Причати о суверенитету а суверенитета нема и водити политику одбране онога што нема, није добро за Србију, српски народ и Србе на Косову.

Вук Драшковић, председник СПО-а, на страначкој слави "Видовдану", "Бета"

Говорим као што нејотовани пишу

Филип Вујановић Нова нормативна језичка решења црногорског језика омогућила су дублетне форме и равноправност јотоване и нејотоване форме црногорског језика. Ја ћу наставити да говорим нејотованим црногорским језиком, поштујући право оних који су се определили за јотовани. Позивао сам и позивам да нас то додатно не дели, већ да то доживимо као различитост коју је донело ново време.

Филип Вујановић, председник Црне Горе, на питање да ли користи нове црногорске словне знаке, "Вечерње новости"

Не тучемо ми само Роме!

Синдикат српске полиције Најава да ће министар примити Ганија и Данијела Стојковића из Ковина, сасвим непотребна, неумесна, неетичка и веома забрињавајућа, јер су они лица из криминогене средине и склони су криминалним делима. Питамо се да ли министар Дачић жели да покаже да Роми имају нека посебна права у односу на друге грађане у Србији? Питамо се да ли министар Дачић прима све грађане који су оштећени?

Синдикат српске полиције, о одлуци министра полиције Ивице Дачића да прими оштећеног Данијела Стојковића који је на youtube снимку тортуре, "Вести"