Добар амбасадор, лош амбасадор

Борис Тадић Изненађујуће је да на Косову политику спроводи тамошњи амбасадор САД који се, не једном, истакао у својим радикалним изјавама, као и високи представник цивилне групе господин Фејт. То је једна чињеница коју морамо узети у обзир, што не значи да целокупна америчка администрација стоји иза овакве акције, што се види из изјаве амбасадорке Мери Ворлик и представника САД након почетка ове кризе.

Борис Тадић, председник Србије, "Б92"

Лига за десни север

Јержи Бузек Изјаве посланика Европског парламента из Лиге за север, Марија Боргеција, о починиоцу двоструког масакра у Ослу су скандалозне и нису својствене ниједној угледној политичкој партији... Саблажњен сам Боргецијевим изјавама да су политичке идеје Андерса Брејвика 100% добре. Сугеришући да може бити везе између активности овог убице и нормалне политичке расправе у Европи представља лошу услугу јавном животу и вређа оне који пате у Норвешкој.

Јержи Бузек, председник Европског парламента, "Adnkronos/Aki"

Боље размишља него што убија

Марио Боргецио Добре су неке идеје које је изразио Брејвик, а у неким моментима су и изванредне. Опозиција исламу, оптужба да се Европа предала пре борбе су ствари које многи мислимо... Његове позиције се поклапају 100% са многим позицијама које су заступљене од стране покрета који одавно побеђују на изборима сваки пут када се гласа у Европи. Увек добију 20%. То значи да у Европи 100 милиона људи тако мисле.

Марио Боргецио, италијански посланик у Европском парламенту, о ставовима Андерса Брејвика осумњиченог за два напада у Норвешкој и смрт 77 људи, "Mediaset"