Боље бели ђаво него црни анђео

Вук Драшковић И никог нема да каже да ћемо, можда, изгубити и Србију ако се балванима оградимо од Европе и останемо сами са изгубљеним Косовом. И нико неће да каже да црни анђели из Милешеве данас боготворе црни поредак који је изгубио Косово, и не само Косово, па и црквеним проповедима премазују те поразе, гурајући српски народ и државу у ново пропадање и нестајање.

Вук Драшковић, председник СПО-а, "Блиц"

ЕУ је боља и од Турака!

Вук Драшковић Милици је, на Косову, у једном дану, Бајазит убио мужа, оца и деветорицу браће, а несрећна кнегиња је, у име живота и вере у будућу победу, убици поднела и додатне жртве. Кћерку своју послала му је у харем, а сина и српске оклопнике да га, као вазали, бране од Татара. Данас од Србије и Срба нико у ЕУ не захтева никакву сличну жртву, нити ма какву жртву. Не тражи се, и неће се ни тражити, ни да држава Србија призна државу Косово.

Вук Драшковић, председник СПО-а, "Блиц"

Не разговарах, не чух, не мислих

Јован Кркобабић О томе шта је мој коалициони партнер и колега Ивица Дачић мислио када је направио разлику између поделе Косова и Метохије и повлачења линије разграничења, морате питати њега. Нисам разговарао с њим о томе, а нисам чуо ни ту његову изјаву, па не бих могао ни да је интерпретирам. С друге стране, нисам мислио ни о том проблему уопште, како решити питање КиМ.

Јован Кркобабић, председник ПУПС-а, "Данас"

Скоро најдража гошћа

Риза Халими Сад можете да кажете да су и вас дочекали с песмом у Србији.

Риза Халими, албански посланик с југа Србије, амбасадору САД Мери Ворлик, на чињеницу да су је посланици СРС дочекали протестом и песмом "Видовдан", "Политика"