Сафари аутобусом

Аврам Грант Биће то добра прилика да упознам Србију и видим оно што не бих могао из авиона. Нисам размишљао, али можда ми је ово заиста први пут да путујем дуго аутобусом на утакмицу. Чуо сам да нека путовања трају и пет сати, али нема везе, навићи ћу се.

Аврам Грант, тренер ФК Партизан из Израела, о путовању аутобусом, "Блиц"

Ко ради, тај и доследно греши

Борис Тадић Ми смо доследни својој политици. О томе данас разговарам са Ружицом Ђинђић и сагласили смо се: Ми смо странка доследних људи. Било је грешака, али ми ћемо се борити против грешака и против грешника међу нама.

Борис Тадић, председник ДС-а, на скупу "Европски корак - добро за све" у Београду, којим је та странка прославила добијање статуса кандидата за чланство у ЕУ, "Блиц"

ЕУ ће бити српска (или је неће бити)

Борис Тадић Има оних у Србији који желе да не достигнемо тај циљ, оних који нам постављају нестварне препреке, који неће да прихвате рационалне аргументе. Али, њима ћемо рећи - вама у инат постаћемо чланица ЕУ, јер је то наш српски начин, јер чувамо нашу културу и посебност, јер смо европска Србија.

Борис Тадић, председник Србије, "Танјуг"

Српски пољубац (за Европу)

Александар Вучић Ђелић је непристојан човек, а госпођа Табаковић је пристојна жена. Не видим разлог за толику еуфорију и славље међу демократама пошто је Србија кандидатуру требало да добије много пре да је имала бољу власт.

Александар Вучић, заменик председника СНС-а, о пољупцу пред ТВ камерама Божидара Ђелића из ДС-а и Јоргованке Табаковић из СНС-а, на вест о добијању кандидатуре за ЕУ, "Ало!"

Задужен за ЕУ-форију

Божидар Ђелић Био сам у великој еуфорији јер је то успех ове владе и мог тима, који је на томе напорно радио последњих година. Код нас Срба је обичај да се изљубимо кад се нешто лепо деси, а ово је заиста леп догађај за све нас. Знам да ћемо се у предстојећој изборној кампањи много спорити, али овај тренутак је заиста био такав и требало га је обележити.

Божидар Ђелић, бивши потпредседник Владе задужен за европске интеграције и члан ДС-а, после пољупца са послаником СНС-а Јоргованком Табаковић, у емисији РТС-а а на вест о добијању кандидатуре за ЕУ, "Ало!"