Избори за први (нешколовани) глас Србије

Ивица Дачић Ја сам се школовао за бављење политиком, нисам се школовао за певање – али, могу да певам све врсте музике, па и оперу.

Ивица Дачић, председник СПС-а и председнички кандидат, "Између две ватре" ТВ "Б92"

Путеви свих маца воде ка Ивици

Ивица Дачић Што би неко гласао за [Бориса] Тадића или за [Томислава] Николића? То је бачен глас, кад и један и други после [избора] морају да дођу код мене. Зашто одмах не бисте гласали за мене? Е, кад дођу код мене – биће то "дошла маца на вратанца".

Ивица Дачић, председник СПС-а и председнички кандидат, "Између две ватре" ТВ "Б92"

Био би идеалан кад би јавно псовао

Ивица Дачић Говорим једноставним, народним језиком који људи разумеју. Недавно ми је једна жена на Васкршњој литургији рекла: "Господине Дачићу, Ви кад говорите, као да ја говорим. Истина, ја додам понеку псовку." Трудим се да разумем свој народ, јер једино тако ће народ разумети мене.

Ивица Дачић, председник СПС-а и председнички кандидат, "Између две ватре" ТВ "Б92"

Издавање крштенице

Амфилохије Власти Црне Горе треба да се региструју код СПЦ, [...] јер је Mитрополија [црногорско-приморска] створила Црну Гору.

Амфилохије, митрополит црногорско-приморски СПЦ, "Бета"

Мислите на муфтију, а гласате за Тому

Вук Јеремић Глас за лидера напредњака Томислава Николића на предстојећим изборима је глас за муфтију Муамера Зукорлића.

Вук Јеремић, као члан ГО ДС-а, на изборном скупу у Пријепољу, РТС

Сибирски песак у Сахари

Синиша Ковачевић Ова власт је успела у нечему што никада никоме није полазило за руком, да изгладни Војводину. То је успех раван увозу хладноће у Сибир или песка у Сахару. У том парчету раја нико није био гладан ни у време великих куга и колера, у време ратова и скакаваца. У Војводини се умирало од болести, од сабље, од бритве у кафани и од старости, а данас се умире од глади.

Синиша Ковачевић, носилац листе ДСС-а за изборе у Војводини, "Вечерње новости"