Пуцање мехурића од спина

Љиљана Смајловић Стварао се утисак да је исход [избора] познат унапред. И мислим да је то заварало и ДС. Ја имам теорију да је ДС [...] створила неки мехурић у којем је живела, неку паралелну стварност, да је она креирала и спиновала, на неки начин давала налоге медијима шта је "службена верзија". Онда су медији ту "службену верзију" објављивали на насловним странама – и на крају је ДС поверовала у "стварност" која је постојала у медијима.

Љиљана Смајловић, новинарка и председница УНС-а, о председничким изборима у Србији, "Хоћу да знам" ТВ "Б92"

Физичка и политичка глупост (у облику песмице)

Зоран Живковић На ивици сам да похвалим Тому Николића, што ће ми тешко пасти. Али, он никада није, бар да сам ја чуо, рекао да имамо четири стуба спољне политике, што је једна глупост и у физичком, и у политичком смислу. [...] "И ЕУ и Косово" је јако лепа песмица, али у политици нема песама.

Зоран Живковић, бивши премијер Србије, "Један на један" РТВ-а

Повратак у избрисану будућност

Зоран Живковић Време када сам ја био председник Владе Србије је избрисано из историје са сајтова ДС-а и Владе Србије. [...] Сада, када је дошло до [пораза Бориса Тадића на изборима], ја имам обавезу према прошлости [...] да се поново ангажујем. Нека се закаже ванредна скупштина ДС-а, а ја сам ту на располагању да помогнем.

Зоран Живковић, бивши премијер Србије, "Један на један" РТВ-а

Председник за свадбе и са'ране

Зоран Живковић Ако [председник Томислав Николић] нема већину у парламенту и ако нема владу, он је "енглеска краљица плус" – не може да одлучује ни о чему, може да изјављује саучешћа, честита рођендане и да потписује оно што му Влада дâ.

Зоран Живковић, бивши премијер Србије, "Један на један" РТВ-а

Политички стручњак са модним (не)искуством

Зоран Живковић [Борис Тадић] је рекао да неће бити премијер. Сада би било стварно необично да човек који се до јуче дичио својом доследношћу и стабилним ставовима, да преко ноћи промени мишљење. Он то не би знао да ради, јер то није манекенско-политичка писта, већ озбиљан рад.

Зоран Живковић, бивши премијер Србије, "Један на један" РТВ-а

После (пост)изборног (под)сећања нема кајања

Оли Рен Видим да је српски народ већински наклоњен чланству у ЕУ и сећам се разговора са Николићем о томе пре неколико година.

Оли Рен, европски комесар за економска питања, "Блиц"

Марширала, марширала гарда (дугиних боја)

Бобан Стојановић Ове године концепт ["Параде поноса"] је промењен, тако да ће "фамозни марш" бити одржан 6. октобра, а ми ћемо направити фестивал који ће трајати осам дана. Заузећемо град осам дана, јер овај град припада нама.

Бобан Стојановић, геј-активиста и члан Организационог одбора "Београд прајд 2012", "Танјуг"