Ко не пева химну, зло мисли (и крши уговор)

Синиша Михајловић Сви играчи добили су уговор на почетку припрема, који су прочитали и потписали. То је за мене значило да се слажу са свим одредбама и да ће их се придржавати. [...] Постоје ствари преко којих не могу и нећу да пређем, а једна од њих је певање химне. Ако неко носи дрес и грб Србије, треба да репрезентује земљу у сваком тренутку. Разговарао сам са Љајићем, али није могао да ми објасни у чему је био проблем, рекао је само да су у питању били приватни разлози. Жао ми је [...]. Исто би било и да је било који други играч то урадио.

Синиша Михајловић, селектор фудбалске репрезентације Србије, објашњавајући зашто је удаљио Адема Љајића из тима, "Танјуг"

Чувар грба у злехудом времену

Милан Беко Немам амбиције да вршим приватизације у спорту, а однос према Звезди је био дубоко личан. Данас смо постигли договор да је поменутих милион евра помоћ клубу. Што се тиче грба, ја сам на неки начин био сам његов чувар, а он је сада поново тамо где му је место, где је спорт.

Милан Беко, пословни човек, изјава након што су фирме повериоци, чији је власник, опростиле дуг КК "Црвена звезда", "Танјуг"

Посао за (српског) Елиота Неса (Чикашка школа)

Милан Ћулибрк Сада постоје дугови за допринос који се мере милијардама евра. Да ли неко у овој држави верује да ће ти дугови икада моћи да се наплате? Неће. Дуг се мора наплаћивати одмах. Онај који не плаћа порезе, аутоматски крши закон. Уосталом, тако је "пао" и Ал Капоне. Ако је "пао" Ал Капоне, тако морају да "падну" сви [...] привредници у Србији који избегавају плаћање пореза.

Милан Ћулибрк, економски новинар, "Шта радите, бре" РТС-а

Просто да сложеније не може бити

Драган Тодоровић Моја смена је проста реконструкција странке.

Драган Тодоровић, бивши функционер СРС, "Шта радите, бре" РТС-а

И ја вас (негеноцидно) волим

Чедомир Јовановић Ја сам последњи човек који ће мој народ гурати у ту слепу улицу у којој више нема места за нас. Никада нисам рекао да је Република Српска геноцидна творевина.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, "РТВ"

Сви смо ми помало заувек председници

Томислав Николић Реч "бивши председник" треба избацити из закона јер је тешка.

Томислав Николић, новизабрани председник Србије, после састанка са одлазећим председником Борисом Тадићем, "Информер"

Кад нема голуба, добра је и кафа

Данас Лидер демократа ДС Борис Тадић рекао је непосредно пре почетка састанка са СПС-ПУПС-ЈС да је у току јучерашњег дана просуо кафу по свом сакоу, "што је срећан знак". Ивица Дачић је на то додао да је требало "раније да му неко проспе кафу".

Данас, извештај о првим званичним разговорима коалиција око ДС-а и СПС-а о формирању нове владе

Дибидус примитиван

Загорка Голубовић Тадић је био бољи избор него ово кажњавање и бирање човека примитивног и политички примитивног.

Загорка Голубовић, антрополог, о избору Томислава Николића за председника, "Хоћу да знам" ТВ "Б92"