Ако ме ти нећеш хоће другар твој...

Млађан Динкић Мики Ракић [шеф кабинета Бориса Тадића] ми је рекао: "Знаш, непријатно ми је, али морам да ти пренесем питање мог шефа, да ли би УРС у владу, али без тебе?" [...] Зашто ме не жели у влади, треба питати Тадића. Мислим да је то у домену психологије и нерационалности, јер му није сметало да се у кампањи позива искључиво на оне ствари које је мој тим одрадио, као Фијат, Бенетон...

Млађан Динкић, председник УРС-а, „НИН“

Томо, отвори се!

Иво Јосиповић Врата нису затворена према Србији. Хрватска политика се не мења, иста је – политика сарадње и пријатељства, али увек треба имати партнера. Чињеница да нисам отишао на инаугурацију је управо саставни део те политике, јер отићи након изјава које су пале била би погрешна порука, како нашој јавности тако и јавности у суседним земљама.

Иво Јосиповић, председник Хрватске, о недоласку на инаугурацију председника Србије Томислава Николића, "Танјуг"

А где оде моја драга (нестаде без трага)

Александар Вучић Не можемо да формирамо владу без партнера, а од њих ни трага ни гласа. Можемо да разговарамо са ДСС-ом, са УРС-ом, али опет, без СПС-а немамо већину.

Александар Вучић, в. д. председника СНС-а, "Прес"

Мат без шаха

Владимир Гоати Ми немамо информације од актера преговора, већ френетичну активност испољавају само "лаке фигуре", а "топови и краљице" ћуте и чекају. Ми заправо не видимо у чему је спор, и ствари се не мичу са мртве тачке.

Владимир Гоати, политички аналитичар и директор Транспарентности Србија, о формирању Владе, "Танјуг"

За мене је остао само Били Питон

Млађан Динкић Маратонци – њих свуда има, па и у влади. Имамо и Пантелију и његовог сина, то су Кркобабић и његов син... А имамо и Ђенку... и Кристину.

Млађан Динкић, председник УРС-а, у емисији "Ами Џи шоу" ТВ "Пинк", "Блиц"

Генерацијско разумевање

Генерацијско разумевање Мама је аминовала! Упознала сам моју Милицу са Милутином и – одобрава нам све. Ето, ни ту нема проблема, само да смо ми сви живи и здрави.

Ана Бекута, естрадна уметница, на питање да ли је упознала мајку са Милутином Мркоњићем, "Пулс"