Тражите (кредите) и узеће вам се (све)

Небојша Катић Оно што је фундамент ситуације је да ли Србија има снаге да каже - немојте продавати ЕПС, макар ми пензија остала иста још две године, јер то није добро за моју децу. Односно, има ли Србија снаге да се суочи са реалностима живота и не проћерда ово мало што је остало, да би "купила" годину-две бољег живота. Ово је питање зрелости друштва и политичара.

Небојша Катић, пословни консултант из Лондона, "Утисак недеље" ТВ Б92

Тражите (кредите) и узеће вам се (све)

Небојша Катић Србија плаћа такве камате које не да убијају инвестиције, већ сваку идеју о инвестицијама.

Небојша Катић, пословни консултант из Лондона, "Утисак недеље" ТВ Б92

Признају само суд својих партија

Небојша Катић Господин Динкић или господин Ђелић не кажу за себе - знате, ми смо одговорни зато што Србија, као вероватно једина земља у Европи, 2012. године не може да наплати порезе и доприносе - што је разградила стари систем, као што је био СДК, а на његово место није поставила нови. Нико није поднео оставку за нешто за шта би морао. То је приступ - за ово сам одговоран, а за ово друго нисам.

Небојша Катић, пословни консултант из Лондона, "Утисак недеље" на ТВ Б92

Један булдожер и неколико центара моћи

Небојша Катић Влада која има булдожера [Динкић] и квалитетан тим иза себе може дубоко да копа. [...] Ако се будућа влада буде правила као претходна, ми ћемо поново имати три или четири центра моћи - и на први поветарац ћемо имати ситуацију када ће министри критиковати једни друге.

Небојша Катић, пословни консултант из Лондона, "Утисак недеље" на ТВ Б92

Добар булдожер и лош економиста

Небојша Катић Влада је колективно тело. Не можете седети у њој шест година и бити њом незадовољан. И рећи - ја сам одговоран само за "Фијат". Они [ДС] су из владе истерали господина Динкића и дали му одличну прилику за предизборну кампању. [...] Није спорно да је господин Млађан Динкић булдожер. [...] Он је способан политичар, али ја га не доживљавам као стратега, ни као доброг економисту.

Небојша Катић, пословни консултант из Лондона, "Утисак недеље" на ТВ Б92

Временска погода

Небојша Ћирић Уколико се донесе мера укидања службених аутомобила, нећу бити погођен - јер чим је лепо време, на посао идем мотором.

Небојша Ћирић, министар економије одлазеће Владе Србије, "Блиц"

Ламент над Србијом (и њеном владом)

Милорад Додик Очигледно је да постоји велики застој и велики проблем, али мислим да сам се ја у прошлости доста бавио Владом Србије и њеним формирањем и вријеме је да то препустим њима [у Србији].

Милорад Додик, председник Републике Српске, "Срна"

Задужујемо се право, једемо на црту

Кори Удовички Ако се задужујете да бисте то појели, нећете имати од чега да вратите дуг.

Кори Удовички, регионална директорка програма УН за развој, "Прес"

Фудбалер у покушају, политичар у стварности

Александар Вучић ДС неће лако направити владу - то је моје политичко и логичко закључивање, дедуктивном методом. Чини ми се да знам резултат преговора [СПС-ДС] у чијем казненом простору је лопта, да ли "виси" или "не виси" гол у ваздуху, а о томе да ли ће десног бека да игра [Алваро] Арбеола или Филип Лам, потпуно је свеједно.

Александар Вучић, в.д. председника СНС, емисија "Седмица" Радио Београда 1

Грађанин-репортер (из Јагодине)

Драган Марковић Палма Тренутно не слушам радио, јер се налазим у најлепшем аква парку у Европи. У Јагодини је тренутна температура 29 степени и 2.700 људи је до сада ушло у аква парк. Овде се слуша музика, јер је грађанима досадила политика. Тако да и не знам ни шта је тема ни ко су Вам гости.

Драган Марковић Палма, председник Јединствене Србије и председник Скупштине Јагодине, емисија "Седмица" Радио Београда 1

Лекције из уцена

Чедомир Јовановић За мене су и Дачић и Динкић реалност и не пада ми на памет да их шминкам или оспоравам. Баш као што ми иста та реалност не допушта да се усагласим са њиховим диктатима и лажном сликом коју о себи стварају. [...] Уколико се пристане на понижавања кроз бескрајне уцене и лекције Дачића и Динкића, Србија ће добити владу ситих политичара који мисле стомаком, а не главом.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, "Блиц"