Прелом језика

Милорад Додик СДС је био позната прича. Нисте могли да "сломите" језик и кажете - СНСД. Кад је 1998. требало да се асфалтира један пут код Бањалуке, један мештанин је казао - обећај и ти, обећавали су Тито и Караџић, можеш и ти слагати. Приликом отварања пута, моји активисти [СНСД] довели су једну бабу од 92 године да ме упозна. Она приђе, хоће да ми пољуби руку и каже да благосиља: "Да нам живи Додик и још само да нам СДС побједи".

Милорад Додик, председник Републике Српске, о почетку свог премијерског мандата 1998, "Распакивање" РТС-а

Ево (два милиона) банки, амбасадоре мој

Милорад Додик Од шест лидера, једини сам ја тада [2007] рекао - не може. Око три часа ујутуру, амерички амбасадор је ударао шаком о сто и пријетио да ће они који не прихвате реформу полиције бити изоловани и изопштени... Мени је утроба почела да ради, чекао сам прилику да му одговорим. Када је казао да су они [САД] дали 2 милиона долара за студију о изводљивости, рекао сам - амбасадоре, даћу Вам та два милиона долара, немој ме више малтретират'. Устанем и одем. Тако је "пукла" реформа полиције у БиХ.

Милорад Додик, председник Републике Српске и председник СНСД-а, "Распакивање" РТС-а

Сачувај ме Боже од куге, глади и помена Босанаца

Милорад Додик Ја нисам Босанац, нисам босански Србин. Ја сам Србин из Републике Српске. Не говорим босанским језиком, не постоји босански језик. Кад дођем у Београд и кад ме питају шта има у Босни, мени је то увреда. Зависно од тога ко ме пита, ја му и одговорим. У неким тренуцима прећутим, а у неким одговорим веома вулгарно.

Милорад Додик, председник Републике Српске, "Распакивање" РТС-а

Вода, земља, ватра и власт

Миломир Марић Политичари, када губе власт, растају се с њом као са животом, као да ће да изгубе ваздух.

Миломир Марић, новинар, емисија "Ћирилица", ТВ "Хепи"

Држава (и народ) по мери владара

Мирослав Прокопијевић Свако би желео да буде власт у оваквој држави. Није ни чудо што ову земљу од Тита и Милошевића [људи на власти] неће да мењају, јер је она и прављена да би се њоме овако управљало.

Мирослав Прокопијевић, економиста, емисија "Ћирилица", ТВ "Хепи"

Слободно (про)падање

Мирослав Прокопијевић [Економско] "дно" не постоји. Колико год да сте пропали, можете да пропаднете још - нема лимита. [...] "Дотак'о сам дно живoта" постоји само у песми Томе Здравковића.

Мирослав Прокопијевић, економиста, емисија "Ћирилица", ТВ "Хепи"

Политички гени у нашим стручњацима

Милан Р. Ковачевић Немамо економских и социолошких стручњака који се нису "покварили" на тај начин тако што су "узели" гене од политичара. [Проценили су да је] исплативије и једно и друго – говорити као стручњак [...] у политичке сврхе.

Милан Р. Ковачевић, економиста, "Ћирилица" ТВ "Хепи"

Чеда се (опет) преокренуо

Чедомир Јовановић За нас није могућа влада са социјалистима, јер нисмо спремни на компромис око суштине наше политике, око европских интеграција, европских вредности, увођења реда у јавне финансије, окретања реалности у косовској политици, неопходности да помогнемо и омогућимо процес реформисања Босне, промене регионалне политике.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, "Бета"