Пацолијев кампф против (нових) Хитлера

Беџет Пацоли Ово је патетична, шовинистичка и застрашујућа изјава која личи на Хитлерове изјаве.

Беџет Пацоли, "вицепремијер" Косова и најбогатији Албанац на свету, реагујући на изјаву Вука Јеремића да ће Косово ући у УН само "преко њега мртвог", "Танјуг"

Ди су наши плодови његовог рада

Верица Калановић Шта сте Ви конкретно учинили, осим прављења скандала, неколико отпеваних и одсвираних песама у забавним емисијама, вожње моторних санки, позива на вешање и хапшење и сталног понављања - ди су наши новци? [...] Очекивала сам да ћете, као сваки озбиљан политичар, да изађете са програмом за Војводину [...], али Ви желите циркус. [...] На другачији став имате право, али немате право на безобразлук, некултуру и клеветања.

Верица Калановић, потпредседница УРС-а, у отвореном писму председнику ЛСВ-а Ненаду Чанку, који је изјавио да је "[Млађан] Динкић могао да бира - министар или робијаш", "Танјуг"

У име свих нас из педесет и неке (против овог из двадесет и неке)

Савез самосталних синдиката Србије Да ли сте у [Јовану] Кркобабићу препознали министра који ће свакодневно обилазити регионе у Србији, фабрике, предузећа и раднике, или [...] да није његово именовање алиби за неке непопуларне, рестриктивне и штетне потезе, које ће влада, под притском интернационалних комора и финансијских институција, повући у кратком року? [...] Било би смешно да у Србији о судбини света рада одлучују пензионери - један са места директора Националне службе за запошљавање, а други са места министра рада и социјалне политике.

Савез самосталних синдиката Србије, отворено писмо мандатару Ивици Дачићу поводом најаве да ће у новој Влади Србије ресор Јована Кркобабића (83) бити рад и социјална политика, "Бета"

Дарови далеких рођака (из Америке)

Миша Бркић Мислим да ће то, осим ако не постоји нека алхемија или неки новац који ће од негде пристићи, а ови људи који састављају владу нас о томе не обавештавају, него ће нас пријатно изненадити и рећи - ево, ми смо на лутрији или од неке браће, пријатеља или ујака из Америке добили толико пара да задовољимо све оно што су била предизборна обећања и то што је записано у каолиционом споразуму.

Миша Бркић, економски новинар, о недостатку новца у буџету Србије, ТВ "Б92"

Цеђење буџетске дреновине

Милан Кркобабић Средстава у буџету има, али их треба груписати. Нова влада мора да направи нови инвентар, да види шта је затекла у дућану, да види шта је испод тезге. Можда испод тезге има нешто. Може да нас изненади.

Милан Кркобабић, потпредседник Партије уједињених пензионера Србије, објашњавајући да неће бити замрзавања плата и пензија, ТВ "Б92"

Боље вратити судије са моста, него са ћуприје

Божо Прелевић Одлука Уставног суда да врати 126 судија који нису били поново изабрани једина је одлука какву би донео и суд у Стразбуру [...], што би [државу] коштало неупоредиво више. [...] А вероватно би неко од потпуно неправедно разрешених судија извршио самоубиство као што је то урадио и њихов колега, јер знајући неке од њих они су потпуно на ивици живаца у земљи која прокламује владавину права.

Божо Прелевић, адвокат, “Б92“

Греси (њихове и наше) младости

Ненад Чанак У октобру 2000. тражио сам да се забране СПС, СРС, ЈУЛ и ССЈ. Како ми можемо сада да се обрачунамо са деведесетим кад протагонисти деведесетих чине владу? Овог тренутка имате владу коју чине управо те странке, појачане Млађаном Динкићем, човеком несебичне љубави према туђим парама. [...] Нисам видео ниједно ново лице. Да ли треба да дамо шансу Илићу магистру Велимиру да доврши са "крадуцкањем"?

Ненад Чанак, председник ЛСВ, "Блиц"