(Пристојно) одбијање понуде пристојних људи

Милица Делевић Само упућивање понуде члану и функционеру сада опозиционе странке јесте неуобичајено. Неуобичајене су, додуше, и околности у Србији. [...] Време и резултати рада нове Владе ће показати да ли је понуда [...] учињена да би се боље одговорило на изазове у спољној политици и брже кретало ка Европи [ЕУ], у шта верујем [...], или да би се ДС поделио, а међународни партнери краткорочно обрадовали.

Милица Делевић, шефица владине Канцеларије за европске интеграције на истеку мандата одбијајући понуду СНС да буде у новој влади, "Бета"

Лексикон мудрих изрека и (само)цитата

Велимир Илић Сви врте ону моју изјаву која гласи - "Ја сам мислио да ви мало крадуцкате, али много крадете". Е, то је одлична изјава. Ја и сада стојим иза те изјаве.

Велимир Илић, председник Нове Србије, конференција за новинаре, "Шта радите, бре?" РТС-a

Социјалисти оверавају матуру

Ивица Дачић Обећавам да ћемо бити бољи, јер смо се учили на својим грешкама. (...) Нећемо пропустити историјску шансу да положимо испит зрелости наше политичке странке, коалиције и свих који се налазе у Влади Републике Србије.

Ивица Дачић, председник СПС-а и мандатар, на обележавању 22 године од оснивања СПС-а, РТС

Стара шанса за новог Вељу

Оља Бећковић Нови Велимир Илић заслужује шансе да се потврди, а ако сам имала неке коментаре они су се односили на оног старог Велимира Илића, а тај стари Велимир Илић нема никакве везе са овим новим који је данас дао ту изјаву.

Оља Бећковић, аутор "Утиска недеље", реагујући на оптужбе Велимира Илића, "Б92"

Упут политичара опште праксе

Велимир Илић Ви знате да се ових дана води једна изузетна велика медијска хајка у Србији против мене. [...] Стварно не разумем неке људе који хоће да праве владу [...], да у име бирача и гласача дају свој суд. [...] Не разумем госпођу Ољу Бећковић, шта више она хоће од мене, да ли је она нормална, да ли је она здрава и молим одговорне људе на Б92 да је пошаљу на анализу. [...] Кад је тата није васпитао, мораћемо ми да је преваспитамо – али правно.

Велимир Илић, председник Нове Србије, конференција за новинаре, "Б92"

Бог благословио (да Дачић сâм прави владу)

Велимир Илић Дачић ће бити озбиљан премијер, али пустите га да сâм направи владу. Пустите да се влада направи како је Бог благословио и грађани изабрали, а ја, ако уђем у владу – а ући ћу, бићу најбољи министар. (...) Мој "животни циљ" је да током мандата владе Ивице Дачића буде изграђен аутопут Хоргош-Пожега.

Велимир Илић, председник Нове Србије, конференција за штампу, "Фонет"