Еликсир старости

Јован Кркобабић У постизању дуговечности чиним додатне напоре.

Јован Кркобабић, председник ПУПС-а, "Шта радите, бре?" РТС

Чувајте ми Министарство (и Русију)

Вук Јеремић Рука судбине се умешала у то да последњи дан на функцији шефа дипломатије проведем баш у Москви.

Вук Јеремић, одлазећи министар спољних послова Србије и председавајући Генералне скупштине УН 2012-3, приликом сусрета са шефом руске дипломатије Сергејем Лавровом, "Танјуг"

Повратак из средишта земље (на дно)

Саша Ђоговић Нова Влада Србије од претходне је наследила такве проблеме и може се рећи да се налазимо не на дну, него дубоко под земљом, и требаће јој од годину и по до две само да се вратимо на површину, па тек онда може да се крене у развој. [...] Уколико се настави обмањивање јавности о стварном стању српске економије, бојим се да ћемо завршити у грчкој трагедији пуног капацитета.

Саша Ђоговић, економиста, "Танјуг"

Бесплатни савети (с оне стране Дрине)

Милорад Додик Србија је годинама у трагању за собом, у политичком смислу, [...] Веома некритично, у условима када та иста ЕУ одузима Србији Косово, ви идете с њима у процес преговарања. Решење јесте да се каже – Извините, ви сте признали Косово, па зашто смо онда партнери? И то је решење. Ако хоћете да спроводите ову политику којом је Србија до сада ишла, [...] онда неко затвара очи и не жели да види шта ће се на крају пута десити.

Милорад Додик, председник Републике Српске, "Блиц"

Сетва, (агро)техничке мере и жетва

Војислав Коштуница Верујем да смо у Србији дубоко засејали добро семе политичке неутралности земље и да ће то семе када у право време сазри донети добар плод и истинску добробит Србији.

Војислав Коштуница, председник ДСС-а, на свечаној седници Главног одбора ДСС-а поводом 20-годишњице од оснивања странке, "РТС"

(Садашњи) Устав нема алтернативу

Војислав Коштуница ДС је 2008. године разбила национално јединство у одбрани Косова и тада је успостављена нова политика да "ЕУ нема алтернативу". За нас је био важан циљ да склонимо ту погубну политику [...] која је претила да Србији нанесе озбиљну и дугорочну штету. Постигнут је са СНС и договор да нема промене Устава без сагласности ДСС-а. [...] То су за нас били довољни разлози да подржимо [Томислава] Николића.

Војислав Коштуница, председник ДСС-а, интервју поводом 20 година од оснивања ДСС-а, "Данас"

Мандатар за плакање

Ивица Дачић Ја сам вама служио као раме за плакање за оно шта вам раде коалициони партнери.

Ивица Дачић, мандатар за састав Владе, Александру Југовићу из СПО, "РТС"