Кошаркашки овчар

Небојша Човић Што се тиче моје пропале политичке каријере, она је моја и зашто се тренер без роминг брине за то. Опште је познато да сам изашао из политике још 2006. године, јер сам сматрао да не могу да допринесем својој земљи и народу онолико колико се очекује. Можда сам и пропали политичар, али нисам пропали тренер и никада нисам био нити ћу бити ничији полтрон за разлику од корпулетног Дукљанина. Јер, својевремено ме је тренер без роминга на састанцима по кафићима широм Београда и Будве преклињао да постане тренер репрезентације. Нажалост погрешно сам га тада проценио, мислио сам да је то онај мој стари друг и пријатељ са кошарке кога смо из милоште звали Дуле овчар. На несрећу српске кошарке помогао сам да се постави за селектора наше репрезентације која је већ знамо како прошла.

Небојша Човић, председник КК "Црвена звезда", у одговору Душку Вујошевићу, "Спортске.нет"

Тренер без роминга (и цвета у коси)

Небојша Човић Признајем да то што је било у Барселони 1997. године и није било под мојом директном ингеренцијом јер ме је тадашњи ЈУЛ на челу са Миром Марковић из политичких разлога елиминисао са места председника КСЈ. Зашто помињем Миру Марковић? Зато што ме нико овако простачки, примитивно и болесно није напао од 1997. године када је она то урадила. Тренер без роминга ме је својим саопштењем уверио да између ње и њега постоје само две разлике. Прва: она је носила цветић у коси транспарентно, а он га носи скривено и захваљујући својој висини и корпулетности нешто ниже, а изнад колена. Друга: Мира је сама писала саопштења без консултација драматурга који је претежно до местимично у белој кошуљи.

Небојша Човић, председник КК "Црвена звезда", у одговору Душку Вујошевићу, "Спортске.нет"

Лечење параноје редовним школовањем

Небојша Човић И један и други носимо наочаре, колико се сећам. Али, опет постоји једна разлика, мене нико никада није звао Ћоки осим што су то покушали да монтирају појединци са којима је корпулентни Дукљанин напрасно постао велики пријатељ, јер су тада били на власти. Фрустрације, комплекси, лажљивост, параноја, неиживљеност... су претежно генетске особине и можда се нешто лакше могу отклонити редовним школовањем, а готово никако кроз убрзане самоучеће курсеве читањем на прескок значајне литературе.

Небојша Човић, председник КК "Црвена звезда", у одговору Душку Вујошевићу, "Спортске.нет"

Удружени звездашки подухват

Душко Вујошевић Поједини политичари као Александар Вучић у новинама су изјавили да ће учинити све што је могуће да Звезду врате на прво место (то је изјава из Спорта, 24. јул 2012. године). Ја не прозивам његово име сад први пут по ,,наруџбини” Небојше Човића који се полтронски понаша према својим успешним колегама. Вучића сам већ апострофирао у интервјуу датом недељнику Време (16. август 2012. године, стр.70).......Али оно што није нормално да поједни од њих сматрају да доласком на власт имају мандат да одлучују и ко ће бити државни првак, да је и то део њихове власти. Ако има таквих личности, које имају ту врсту острашћености и инфантилности, онда је то опасно за ову државу у којој има и доста партизановаца. У Србији ће се лепше и боље живети кад се буде живело боље и лепше, а не кад Звезда у свим спортовима почне да осваја прва места. Наравно није тачно, као што тврди Човић, да је у власти звездаш једино Вучић. Ради се о добро организованој групи. Вучић то само флагрантно испољава. (Сад мислите да сте ме наместили, Ацо и Ћоки). Међутим, народ све види и све зна. Једног дана доћи ће све на наплату. Народ зна. Не треба му БИА.

Душко Вујошевић, тренер КК "Партизан", "Спортске.нет"

Аутобиографија о Србији

Милорад Чавић Мислим да сам талентован да напишем аутобиографију о виђењу живота у Србији из угла једног странца. Последњих неколико година доста тога сам проживео у Европи, како успеха, падова, тако и допинг контрола. Приход од продаје те књиге ишао би у добротворне сврхе.

Милорад Чавић, српски пливач, "Б92"

Има живота после спорта (и пензије)

Милорад Чавић Почео сам да идем у теретану "за своју душу". Дошао сам до краја пута, време је да наставим са животом. Предстоји ми потпис уговора који ће озваничити мој одлазак у спортску пензију. [...] Волео бих да останем у спорту и помогнем развоју српског пливања. [...] Жеља ми је да постанем министар спорта за неколико година, ако се за то укаже прилика.

Милорад Чавић, српски пливач, "Б92"

Комесар Радничког батаљона

Душко Вујошевић Гротескно звуче [Човићеве] претње да ће хватати за врат, кад то просто антрополошки није могуће. Њему висина омогућава само да хвата за доње екстремитете, на пример колено. [...] И као по обичају, на крају мало поезије: "Ни живих се нисам боја´, док су били за ужаса, а некмоли мртвих паса". П.С. "Ал` никад неће - Кадињача"!

Душко Вујошевић, тренер КК Партизан, реагујући на метафору председника КК Црвена звезда Небојше Човића да ће његов тим "ове сезоне хватати за врат", "Блиц"