Јелкова садашњост као наша будућност

Јелко Кацин Дошло је време да Србија престане дизати руку на себе, да нешто направи за будућност, а не да увек сања страшне снове из прошлости, гледа завере, увек тумачи неке притиске, уместо да коначно удахне пуним плућима и сања будућност.

Јелко Кацин, известилац Европског парламента за Србију, РТВ

Сменимо одговорне, оставимо неодговорне, сачувајмо кафе-куварице

Јелена Триван Истина је да никада нико није тражио моју смену. [...] Не знам за шта тачно неко ко није био у влади, није имао функцију у Скупштини, нити је водио странку може бити одговоран. Ја лично месецима ћутим не желећи да изјавама доприносим овој хајци на ДС [...]. Суштина реформе је да се промене они који су за нешто одговорни [...], иначе ће се реформа завршити на сменама кафе-куварица.

Јелена Триван, потпредседница ДС-а, "Вечерње новости"

Балансирање, загрљаји и форе из српске кухиње

Обрад Кесић Политичка елита у Србији читаву деценију покушава неку врсту балансирања и импровизације у односу с великим силама [...]. Тако се једнога дана у реторици иде у загрљај Бриселу, а другог дана Русији [...]. На разне форе се покушава направити минимално задовољство свим великим силама, и у том смислу и ова влада наставља стару праксу. Зато је њена највећа дилема да се определи [...] куда она заправо иде.

Обрад Кесић, политички аналитичар из Вашингтона, "Блиц"

Удављени од дављења суседа

Јелко Кацин Европа тражи од Србије да престане давити сама себе и своје суседе.

Јелко Кацин, известилац Европског парламента за Србију, на питање да ли је Европа принципијелна у својим захтевима и условљавањима према Србији, РТВ

Титуле за зеленим бициклистичким столом

Јан Улрих Нећу прихватити, Армстронг је у то време био бржи од мене и не видим зашто бих прихватио титуле. То је смешно, уопште није спортски.

Јан Улрих, немачки бициклиста, одбијајући да му се накнадно доделе титуле са Трке кроз Француску из 2000, 2001. и 2003. године када је завршавао други иза суспендованог Ленса Армстронга, "Бета"