Нестраначки председник комисије за избор председника странке

Теофил Панчић Ђилас је одличан да води један град, али он није човек тог формата да би могао да буде председник странке која води земљу или је главна опозициона странка, ја у њему то не видим, пре та својства видим у Бојану Пајтићу.

Теофил Панчић, колумниста недељника "Време", "Утисак недеље"

И ја волим хапшења, али не у својој странци

Небојша Крстић Нова Влада Србије није изневерила моја очекивања, јер нисам ништа очекивао од њих. [...] Они су за ових 40 дана урадили то да дезавуишу Народну банку тако што су изабрали "непартијску личност" Јоргованку Табаковић за гувернера, чиме су погазили своја предизборна обећања о департизацији, преписали један стари закони, почели са хапшењима [...]. И ја сам за хапшења, да се ухапси свако ко је криминалац.

Небојша Крстић, "најближи сарадник Бориса Тадића", емисија "Утисак недеље" на ТВ "Б92"

Ко не преживи (политичку ликвидацију), причаће (новинарима)

Ђорђе Вукадиновић У току је акција "политичке ликвидације" Бориса Тадића, и од тога би корист имали сви осим Демократске странке.

Ђорђе Вукадиновић, политички аналитичар и главни уредник "Нове српске политичке мисли", коментаришући стање у ДС-у уочи Главног одбора странке, емисија "Утисак недеље" на ТВ "Б92"

Как би било да не би некак било

Теофил Панчић Пошто видим да ово што сам рекао вечерас изазвало општу констернацију, овим путем се јавно извињавам Томиславу Николићу и Александу Вучићу што ми се учинило да су били оно што су били [деведесетих]. Ево, ја повлачим реч и изјављујем - они нису били оно што су били, већ су били оно што нису били.

Теофил Панчић, колумниста недељника "Време", изјава на крају емисије "Утисак недеље" пошто је у току емисије изрекао салве увреда на рачун Томислава Николића и Александра Вучића, ТВ "Б92"

Успомене, доживљаји и сазнања

Борка Павићевић И док смо деведесетих слушали приче о Србима, Хрватима, Муслиманима, Светом Сави, Цркви, Косову, овом и оном, а имали смо [ратну] транзицију експропријације социјалистичке имовине. А онда се [после двехиљадите] без закључења рата, без подвлачења црте, ушло у транзицију. У приватизацију су ушли људи који су имали ратни новац. Тачније, што ниси побио, тад си купио!

Борка Павићевић, директорка Центра за културну деконтаминацију, "Блиц"

Кандидат за Тадића

Небојша Крстић Тадић се неће кандидовати за председника ДС-а јер је он председник ДС-а.

Небојша Крстић, "најближи сарадник Бориса Тадића", у "Утиску недеље", "Бета"