Платформа за политичку мировину Тадића

Ђорђе Вукадиновић Ова влада је још увек нека врста "мачке у џаку". То је коалиција окупљена са циљем слања у политичку пензију Бориса Тадића, баш као што је претходна била формирана на платформи пензионисања Коштунице, и сем тога немају практично ништа заједничко. То је један микс либералне и социјалдемократске приче, деснице и левице, елитизма и популизма из којег ваљда само Бог зна шта може [...] испасти. Спољнополитички, звучи као да настављају генерални прозападни курс претходне владе, уз нешто више симпатија и "топлине" за руске и источне теме.

Ђорђе Вукадиновић, политички аналитичар и главни уредник "Нове српске политичке мисли", о новој Влади Србије, интервју за "Данас"

Једино је небеска Србија реална

Атанасије Да ли Дачић зна да за Србе Светога Саве и косовског Великомученика Лазара нема земаљске Србије без небеске, као што нема ни људског бића само земаљског, без небоземног. Православна вера и Црква Божја живе живот који започиње на Земљи, а наставља у Царству небеском по српском светокосовском Завјету и не прихватају такозвано "цивилизацијско" располућење и деградирање човека и народа свођених на овоземну хоризонталу гроба и смрти.

Атанасије, умировљени епископ захумско-херцеговачки, поводом изјаве премијера Ивице Дачића да "хоће да води реалну политику, а не небеску Србију", "Срна"

После Тита Тома

Вечерње новости По традицији, дебату на Ист риверу отвара Бразил, који је ту привилегију стекао као компензацију што није постао стални члан Савета безбедности. Други говорник је из Америке, која ужива ту повластицу као домаћин заседања. [...] Наш председник биће трећи говорник на том великом скупу, а то у дипломатским круговима није занемарљиво. Јер, најбоље "пласирани" за микрофоном са ових простора био је Јосип Броз Тито, који је својевремено успео да се међународној јавности обрати као - пети.

Вечерње новости, о отварању 67. Генералне скупштине УН 24. септембра 2012. године којом председава Вук Јеремић

Звездица на табли, а фуснота у глави

Ивица Дачић Србија има важнијих проблема, него да ли је фуснота на табли или у документу. Србија се неће жртвовати због звездице и фусноте. Борба око "фусноте" је унапред изгубљена битка.

Ивица Дачић, премијер Србије, о одлуци Владе Србије да учествује на регионалном скуповима у којем је "Косово" представљено са звездицом, али без исписане фусноте на табли са именом, емисија "Кажипрст" на ТВ "Б92"

Крсташки рат против крижара

Иво Санадер Против мене воде крижарски рат, али га неће добити.

Иво Санадер, бивши хрватски премијер, коментаришући одлуку главног хрватског тужиоца да против њега подигне нову (пету) оптужницу, "Слободна Далмација"

До извора један путић

Ивица Дачић Баш ме занима колико ће далеко истрага да иде и да ли ће стићи до САД. "Сартид" је продат за 20 и нешто милиона. Да ли је то била пљачкашка приватизација или није? Где је најмање 100 милиона?

Ивица Дачић, премијер Србије, изјава новинарима у новобеоградској ОШ "Јован Дучић", где је ђацима честитао полазак у школу, "Бета"