Ко није против нас, са нама је

Александра Јерков Осумњичени, напредни, одбачени и натерани су ти који су сменили демократски изабрану власт у Новом Саду. [...] Зна се да о некоме више говоре они који су против њега него они који су за њега. Поносна сам што ме је ова и оваква скупштинска већина сменила.

Александра Јерков, порпаролка ЛСВ и смењена председница Скупштине града Новог Сада, "Танјуг"

Шест плус један услов (за сада)

Александар Вучић Нисмо знали само за седми услов. [Али] увек је боље кад имате ствари изнете на чистац.

Александар Вучић, први потпредседник Владе Србије, о седам услова немачке владајуће партије ЦДУ-ЦСУ за улазак Србије у ЕУ, при чему је седми услов "потписивање уговора о добросуседским односима са Косовом", "Б92"

Кафе нема, али Миљацка је ту

Ивица Дачић Дошао сам у Сарајево и - нема босанске кафе! Нуде ми еспресо. Па, нисам знао да се свих ових векова овде пије еспресо. Није боље ни у Београду. То је доказ колико сами себе не ценимо.

Ивица Дачић, премијер Србије, на конференцији за новинаре после сусрета са шефом дипломатије БиХ Златком Лагумџијом, "Танјуг"

Пријатељско јемство

Драгољуб Жарковић Све пише на сајту Агенције за привредне регистре. Није нама "Делта" дала кредит, него банка. Листу "Време" је претило непријатељско преузимање. Ми смо подигли кредит да се спасемо од тога. Мени је требало јемство у року од десет дана, а пошто ми немамо некретнине, обезведили смо јемство преко "Делте" и они су само јемци за кредит који ми већ три године уредно враћамо. Зашто "Време" не би требало да има контакт са најбогатијом компанијом у Србији? Је ли то забрањено?

Драгољуб Жарковић, главни уредник "Времена", емисија "Хоћу да знам" на ТВ "Б92"

Сто пута понављана истина постаје лаж

Томислав Караџић Ја сам на погрдна скандирања навикао. Толико да су ми те увреде сада врло забавне. Знам протагонисте ових поклича, али им опраштам јер су у заблуди и желим да се само бавимо позитивним стварима. Зато, хоћу да честитам од свег срца селектору и играчима, али и публици која их је сјајно бодрила.

Томислав Караџић, председник ФСС, реагујући на скандирања публике "Толе, лопове" на фудбалском мечу Србија-Велс у Новом Саду а у оквиру квалификација за СП, "Ало"

Дрво за вешање

Војислав Коштуница Бивша власт је економски, политички и морално на дуже време опустошила и унесрећила земљу. [...] Актуелна влада, и поред позивања на лојалност Бриселу, ипак води политику која одудара од штеточинске идеје да ЕУ нема алтернативу, коју је спроводила ДС [...]. Сада са дневног реда треба скинути опцију да је државни циљ чланство у ЕУ, јер би то било конопац око врата Србије.

Војислав Коштуница, председник ДСС-а, "Танјуг"