Статисти и активисти у експерименту топљења

Чедомир Јовановић Нама се земља топи пред очима, ја то видим, и не желим да ћутим. [...] Не постоји амандман којим се ребаланс може променити. Реч је о једном неодговорном и безобразном ставу према људима у овој држави који су и даље само статисти у експерименту мање више истих неуспелих политичара.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, говорећи о беди у Србији и ребалансу буџета за 2012, емисија "Кажипрст" на ТВ "Б92"

Заштитник права грађана и Деда Мразова

Милорад Додик Ја живим у Републици Српској. А Босна и Херцеговина не изазива ми никакав други осећај осим гађења. Сарајево је данас етнички очишћен град, нема ни Срба ни Хрвата. Реису Церићу, који одлази с тог места, јако је политички ангажиран и производи нервозу, засметало је кад је то рекао владика Григорије. Тамо ни Деда Мраз не може ни у вртић, а тврде да су Хрвати или Срби добродошли.

Милорад Додик, председник Републике Српске, "Прес"/"Вечерњи лист"

Откривање фалсификата и пиратерије

Млађан Динкић Крајем прошле године је од јавности сакривена чињеница да је јавни дуг за око 1,2 милијарде евра већи него што јесте. [...] Дата је погрешна информација да је јавни дуг око 45 одсто БДП-а, а на крају године износио је 49,6 одсто БДП-а. Сви извештаји су имали ту фалш цифру. Када сам питао људе у Министарству финансија зашто је то урађено, одговорили су да им је тако наређено.

Млађан Динкић, министар финансија и привреде у Влади Србије, емисија "Око" на РТС-у

Неко их је (на)ћерао на (не)савршен злочин

Александар Вучић "Фармаком" је приморан, принуђен да учествује у купопродаји "Политике". Њега тај бизнис није интересовао, то је била услуга највећој странци у прошлој Влади Србије. [...] Продаје "Политике", "Новости" и новосадског "Дневника" су компликоване операције спроведене да би неко имао медијску контролу. Али, савршени злочини не постоје и право правде не може да се победи.

Александар Вучић, први потпредседник Владе Србије, гостујући у "Дневнику" РТС-а, "Бета"/"Танјуг"

Или јеси или ниси или ни јеси ни ниси

Томислав Николић Не могу да се рукујем са оним за кога се говори да је чинио злочине над Србима док се не утврди да ли јесте или није.

Томислав Николић, председник Србије, посредством свог кабинета, о могућем руковању са Хашимом Тачијем на заседању ГС УН, "Прес"