Европски осећај за заокрет

Ерхард Бусек Имам осећај да Србија, а поготово ваши политичари, стално чекају да се Европа [ЕУ] прилагоди вама, уместо да буде обрнуто. Такође, приметан је и заокрет нове владе ка Русији, што мислим да није добро, јер је Србији место у ЕУ.

Ерхард Бусек, бивши координатор Пакта за стабилност југоисточне Европе, "Вечерње новости"

Бриселски чвор

Ерхард Бусек Дијалог између Београда и Приштине што пре треба дићи на виши, политички ниво, а на крају овог процеса треба пронаћи коначно решење за излазак из косовског чвора. По мени, то би могла бити подела Косова. Београд и Приштина су, у суштини, за то и само треба убедити Брисел да се још једном мењају границе на Балкану.

Ерхард Бусек, бивши координатор Пакта за стабилност југоисточне Европе, "Вечерње новости"

Ваши радници умиру певајући испред зграде Владе

Ивица Дачић Доста сте анализирали јавни сектор! Анализирајте мало приватни сектор, колико је приватни сектор успешан. Рећи ћете да то нема везе са државом. Има, даме и господо! Зато што кад пропадне нека Ваша фирма, Ваши радници дођу испред владе!

Ивица Дачић, премијер Србије, обраћање привредницима у Привредној комори Србије, "Б92"

Испраћај нежељених гостију

Ивица Дачић Штеди онај ко има, а то нису грађани Србије. Eкономски изум који неко предлаже [...] - замрзнути или смањити пензије, довешће до тога да пацијент умре! То не значи да нећу разговарати са ММФ-ом, Светском банком итд. Али као што сам и њима рекао, ја живим за тај дан када нам неће бити више потребни.

Ивица Дачић, премијер Србије, обраћање привредницима и економистима у Привредној комори Србије, "Б92"

Немој да им ја (не) дођем

Маријан Ристичевић Организатори су објавили да је свим посланицима на кућне адресе послат позив за предстојећу "Параду поноса" 6. октобра у Београду, [...] а позив је стигао преко Скупштине Србије [...] која је искоришћена да буде курирска служба једне организације [...]. Ако им дођем, то ће бити велики безбедносни ризик, мораће да дође још 200 припадника обезбеђења, а уколико и даље желе да тамо дођем, ја им стојим на располагању заједно са својим обезбеђењем.

Маријан Ристичевић, посланик СНС-а, изјава у Скупштини Србије, "Танјуг"

Речи разумевања и саосећања

Владимир Илић Разумем личну исповест Оливера Дулића који је ненаменски трошио новац из Фонда за потребе свог министарства. [...] Господине Дулићу, Ви сте својевремено креирали наслове против Динкића, Ви сте писали неистине и саосећам са Вама сада када сте Ви мета и жртва таквих написа.

Владимир Илић, шеф посланичке групе УРС-а, поводом оштре скупштинске полемике између бившег министра Оливера Дулића и садашњег Млађана Динкића о (не)наменском трошењу новца из Фонда за заштиту животне средине, "Б92"

Савезништво заљубљеника у власт

Борис Тадић Само смо Драгољуб Мићуновић, Марко Ђуришић и ја били за то да одемо у опозицију. Већина Председништва странке је ултимативно тражила да водим преговоре о влади и да будем премијер. Био је то тежак тренутак за мене. Морао сам да погазим дату реч, [...] али ме је обавезивала одлука већине Председништва [...]. Баш они који су инсистирали да водим преговоре о влади, изнели су захтев да се након тога повучем. Питао сам се зашто и видео сам да постоје нова савезништва унутар странке са људима који су годинама на клупи за резервне играче због веза са аферама из прошлости.

Борис Тадић, председник Демократске странке, интервју за "Политику"