Кју КРО(АЦИЈА) клан

Боб Дилан Људи се убијају због боје коже, то је врхунац лудила које спречава напредак сваке земље. Црнци знају да и дан-данас постоје белци који жале због укидања ропства, а многи су и даље припадници Кју Клукс клана. Црнци могу да "нањуше" ако је некоме у крви расизам, баш као што Јевреји препознају нацисте, а Срби Хрвате.

Боб Дилан, кантаутор, изјава за "Ролингстоун" којом је изазвао општи бес у Хрватској, "Б92"

Културолог с дипломом бечке школе

Млађан Динкић Изјава Бојана Пајтића је политиканство. Међутим, пошто се господин Пајтић обратио културним речником, разговараћу с њим заједно са премијером Дачићем. Са [Иштваном] Пастором нећу разговарати све док се не извини за ону своју изјаву, јер је био некултуран.

Млађан Динкић, министар финансија и привреде, поводом сукоба око трансфера из буџета Србије према буџету АП Војводини, "Танјуг"

Грађани против геј-НАТО алијансе

Ивица Дачић Мислим да геј параду у Сарајеву, на Цетињу, у Приштини или у Новом Пазару не би могао да организује ни НАТО пакт.

Ивица Дачић, премијер Србије, одговарајући Чедомиру Јовановићу (ЛДП) у Скупштини Србије, ТВ "Б92"

Брисел је дестинација коју свакако морате посетити

Душан Јањић Чули смо да ће бити директан дијалог између Београда и Приштине, што је илузија. Од 1994. нема директног дијалога. Међутим, учествоваће интерлокаторни медијатори као што су Хилари Клинтон и Кетрин Ештон. Ко иде у Техеран, то не зна. Ко иде у Њујорк, можда не зна - али ко иде у Брисел, вероватно зна.

Душан Јањић, политички аналитичар, емисија "У средишту пажње" Радио Београда 1

Честитке из Брисела за довитљивост

Душан Јањић Врло је довитљив наш премијер Дачић, али довитљивост не може да сакрије чињеницу да је министар правде Селаковић обавестио господина Штефана Филеа да је потписан споразум о заједничкој контроли преалаза [са Приштином], да је Филе саопштио честитку и да се наша јавност нашла запањеном. Када погледате сајт Владе Србије, та тема не постоји. Када питате нашег главног преговарача - он каже да је то врховна тајна, а затим отпутује у Брисел и тамо саопшти да је предао писмо владе.

Душан Јањић, политички аналитичар, емисија "У средишту пажње" Радио Београда 1

Наши и Ваши (данајски) дарови

Ивица Дачић У време Милошевића добили сте Резолуцију 1244, у време Коштунице и Тадића добили сте независност Косова и Метохије. Зашто нисте повели рат када је проглашена та независност? [...] Ми нећемо признати независност Косова и Метохије, али покушаћемо све да не зауставимо европски пут Србије. Ова влада није издајничка, али неће ни Србију да гура у узалудно жртвовање.

Ивица Дачић, премијер Србије, реплицирајући посланику ДСС-а Милошу Јовановићу у Скупштини Србије, РТС

Склон доброј песми и несклон доброј капљици

Ивица Дачић Ако мислите да је пијан или луд свако ко мисли да Србија треба да уђе у ЕУ, онда је цела Србија полупијана или полулуда. Треба да Вас је срамота јер много тога знам о Вашој партији, вашим склоностима и кућним љубимцима, алкохолу и неалкохолу, о свему, и никада о томе нисам говорио.

Ивица Дачић, премијер Србије, на оптужбе Милоша Јовановића (ДСС) да треба "да имамо достојног премијера који не иде по мишљење у Брисел, који мало мање и пије виски и ред бул и мање пева", РТС

Нека помогне и мени као што је помогао Томи

Драган Ђилас Ко је одговоран што је Томислав Николић данас председник Србије? Колика је одговорност Бориса Тадића који сам каже да је помогао у Николићевом политичком профилисању? Па супер му је помогао – да га победи!

Драган Ђилас, заменик председника ДС-а и (потенцијални) кандидат за председника ДС-а, интервју за "Време"

Идеолог (без пароле) и страначки старатељ (без уског круга саветника)

Драган Ђилас Ватрени идеолози обично скривају своје неуспехе великим паролама. Идеологија се спроводи у пракси, а не махањем папирима и ритуалним заклињањима. [...] Демократска странка више никад не сме да буде под старатељством уског круга пријатеља и саветника, који не сносе никакве последице после пораза на изборима.

Драган Ђилас, заменик председника ДС-а и (потенцијални) кандидат за председника ДС-а, коментаришући оптужбе да нема идеологију и да ће странку отворити за утицај тајкуна, интервју за "Време"