Развојни пут једног беспризорника (условно)

Бранислав Ристивојевић Не бих коментарисао поступак који је покренут, али је мој утисак следећи - господин Чанак, кад би имао 5 година, био би оно размажено дериште [...] од кога зазиру сви родитељи, и његови и други. Да има 20 година - био би бараба и гелиптер из дворишта средње школе кога нико не жели у близини своје деце. А сад, овакав какав је са 40–50 година, то је један бахати, арогантни беспризорник [...] да је просто невероватно да неко као он уопште може да се бави било којим јавним послом.

Бранислав Ристивојевић, председник Покрајинског одбора ДСС-а, коментаришући насилничко понашање Ненада Чанка према Павлу Лешановићу, "Факти"/НСПМ

Аутономаш лењинистичке провинијенције

Милан Парошки У Војводини не постоји сепаратизам. Постоји само Лига која је негована од београдских странака. Морам да вас подсетим да је [Ненад] Чанак производ ДОС-а и да никада није био изван београдске власти у Војводини. Чанак као појава аутентичне војвођанске политике – није постојао. То је београдска пројекција нежељене и ружне Војводине. Према томе, Чанак са Војводином нема ништа, иако вам је то можда чудно. Он има везе са аутономијом, а она је лењинска творевина.

Милан Парошки, политичар и стручни сарадник Градског завода за заштиту споменика културе у Новом Саду, "Факти"/НСПМ

Питам се да ли се десило оно чега се сећам

Азем Власи У паузи је организована вечера на којој смо се уз музику и разговор опуштали у једном ресторану. Нисмо певали српске песме, нисам пио шљивовицу. Разговарали смо о конференцији [...].

Колико се сећам, нисам певао "Видовдан". Свирачи шетају од стола до стола, народ се весели и пева старе косовске песме, уз које сам и ја уживао. Наравно, пио сам српску шљивовицу, популарну "жуту осу", које има и у Приштини. Али једна је Скадарлија.


Азем Власи, политичар, контрадикторне изјаве које је дао у Приштини и у Београду поводом учешћа на конференцији "Фонда за мир и управљање кризама" у Београду, "Курир"

Ја вас љубљу (и припајам оне који вас не љубе)

Томислав Николић Рачунајте да сам једним пољупцем све вас пољубио. Победа СНС-а дошла је у последњи час. [...] Странка је за четири године постојања протресла Србију и сви су видели какав се муљ наталожио, а сада ће да протресе и ширу заједницу. Нисам вас оставио, само сам вам припојио и онај други део Србије који није био уз вас.

Томислав Николић, председник Србије и бивши председник СНС-а, говор на свечаном делу изборне Скупштине СНС-а, "Танјуг"/"Б92"

Позив за избор најбољег пријатеља Србије

Томислав Николић Србија ће у даљем процесу евроинтеграција имати своје услове [...] и нема разлога да трчимо за датумом и папиром. Десет година трчања је Србију довело до просјачког штапа. Сад ћемо мало да мислимо о себи. На све стране имамо пријатеље, нека се такмиче ко ће да помогне Србији.

Томислав Николић, председник Србије, говор на свечаном делу изборне Скупштине СНС-а, "Танјуг"/"Б92"

Буди се исток и запад, буди се север и југ (и Шумадија)

Божидар Ђелић Подршка Драгану Ђиласу долази не само из Београда и Војводине, него и из Шумадије, са запада, истока и југа Србије, [...] и он је пристао да прихвати кандидатуру за лидера ДС уколико постоји јака подршка страначких одбора.

Божидар Ђелић, члан Председништва ДС-а, приликом представљања програма Драгана Ђиласа општинским одборима Демократске странке у хотелу "Шумице" у Крагујевцу, "Б92"/"Бета"

Кажи ми, кажи, како да те зовем (Агенција за скретање пажње)

Зорана Марковић Неки кажу да би требало да се зовемо Агенција за јачање интегритета или Агенција за спречавање корупције, али тако углађени називи не би привукли довољну пажњу. Кад смо почели да радимо у јануару 2010, рекли смо да нам је потребно време и обећали да ћемо прве резултате имати за две године. Они се сада заиста и виде. [...] Ми се сада налазимо у ситуацији да нема функционера који ће тако олако да се оглуши о одлуку Агенције.

Зорана Марковић, директорка Агенције за борбу против корупције, "Блиц"

Исто је мислити и бити

Војислав Жанетић Пропаганда није да ли је нешто истина већ да ли је уверљиво. [...] Људи су изгубили векове верујући у погрешне ствари. Људи више желе да верују него да знају, јер за знање треба да се ангажује мисаони апарат.

Војислав Жанетић, креативни директор маркетиншке агенције "Мозаик", емисија "Агора" Радио Београда 2

Дупла колонија

Војислав Жанетић У време док смо желели да постанемо Европа наступио је нови колонијализам. Нико није рачунао да можеш да будеш колонија усред Европе. Шта си друго него колонија када ниједан штампани медиј није у твом власништву, када два пута више увозиш него што извозиш [...]. Уз то, готово све што се извози је у власништву страних компанија. Што се каже - дупло голо.

Војислав Жанетић, креативни директор маркетиншке агенције "Мозаик", емисија "Агора" Радио Београда 2