Читајте поруке између редова (чекамо вас на путу)

Едуард Кукан Уколико приштинске власти званично предложе косовског премијера Хашима Тачија да води дијалог са Београдом, Србија ће морати да се суочи са тим. [...] Признање Косова није услов који се сада ставља пред Србију. Нема званичног документа у коме се то тражи. Од вас се тражи да нормализујете односе са Косовом, а не знам кад ћемо стићи до краја тог пута и шта ће бити на крају тог пута. Само ви и Косово ћете одлучити.

Едуард Кукан, специјални известилац Европског парламента, "Танјуг"

Како жена каже

Ненад Прокић Нека се договоре и нађу на пола пута, јер је Србија довољно велика и за једне и за друге. То је проблем који се мене лично не тиче, али ме се тиче у друштвеном контексту. [...] Пошто нећу да идем на параду, јер ме више не занима улична демократија, хтео сам вечерас да донесем наранџасти сако и тако им дам подршку - али ми је жена забранила. Рекла је - немој тамо да се глупираш.

Ненад Прокић, драмски писац и функционер ЛДП-а, препорука покрету Двери и организаторима најављене "Параде поноса" у Београду, емисија "Утисак недеље" на ТВ "Б92"

Родитељство прогенитора

Владан Глишић Наша акција против геј параде није хомофобична, нисмо против особа са хомосексуалним опредељењем већ против тоталитарне идеологије [...]. Овде се злоупотребљава прича о људским правима [...] да би се дошло у следећу ситуацију - када се дете роди у Шпанији, у документ не улази да има оца и мајку, већ - "прогенитора А" и "прогернитора Б". Односно, изрази "отац" и "мајка" проглашени су за хомофобичне.

Владан Глишић, председник покрета Двери, емисија "Утисак недеље" на ТВ "Б92"

Значај Јелка је непроцењив

Владан Глишић Већ су извели геј параду 2010. по цену да гори Београд.[...] Они тада нису излазили у сусрет учесницима геј параде већ захтевима ЕУ. Јелко Кацин је много важнији него сви хомосекуалци у Србији. [...] Политичари се сада не повлаче пред хулиганима [...] већ пред могућношћу да за годину дана буду избори и да могу да их изгубе, јер нико од њих, који су пуни прича о традиционалној породици, није кандидовао став - ми смо за геј параду.

Владан Глишић, председник покрета Двери, емисија "Утисак недеље" на ТВ "Б92"

Безопасна весела дружина

Ненад Прокић Хомосексуализам прати људску цивилизацију миленијумима, али је тек у последњих стотинак година изашао из клозета. [...] То је ипак љубав - они се воле. [...] Да је ТВ Београд пре десет година почела да едукује гледаоце да једна шарена и весела група људи не може да угрози национални идентитет, онда би ["Парада поноса"] била много мање опасна, или не би била опасна.

Ненад Прокић, драмски писац и функционер ЛДП-а, емисија "Утисак недеље" на ТВ "Б92"

Ономе што се не може избећи треба хрлити

Милорад Додик Босна и Херцеговина стално бележи елементе немогућности свог постојања, а један од њих је не само та ревизорска прича [ревизорски извештај], већ несумњиво и недавни наступ Бакира Изетбеговића на Генералној скупштини УН. [...] Очигледно је да је Босна и Херцеговина у фази дефинитивног распада који, наравно, може да траје дуже и брже, а што се мене тиче - да Бог дâ да се распадне, што је могуће пре.

Милорад Додик, председник РС, о финансијама БиХ и Изетбеговићевој изјави да је "последњи тренутак да међународна заједница избегне да понови исту, катастрофалну грешку у Сирији, каква је довела до геноцида у Сребреници", "Блиц"

Наврдеда

Томислав Николић Србија земља предака и прадедова, није настала јуче и неће нестати сутра. [...] Прадедови су ударили темељ овој цркви, а нама су неки ударили на темеље државе. Све што саградимо на земљи мало је у односу на дела која можемо да оставимо за своје потомке. [...] Нека буде записано да сте били достојни тога, нека о томе причају ваша деца. Ја сам вашом вољом председник и овако мислим да радим - и ако вам не ваљам, ви заокружите неког другог.

Томислав Николић, председник Србије, поводом обележавања 100. годишњице Цркве Светог Илије у Книћу, РТС

Пљачке је било, али прво треба да прикупимо доказе (пошто саслушамо јатаке)

Александар Вучић Агробанка je метафора функционисања целог система, односно разарања и пљачке државе [...], али то треба доказати пред судом. Ако тужиоци успеју да пронађу доказе, биће кривичног дела [...]. Ако не можемо да пронађемо доказе - извинићемо се, рећи да правни поредак постоји, али пошто ово није хајдучка држава не можемо да их гонимо без доказа.

Александар Вучић, први потпредседник Владе Србије и председник СНС-а, гостујући на ТВ "Прва", "Танјуг"