Пустио би он мене, али нећу ја њега

Млађан Динкић Уопште се не бавим Мирком Цветковићем, јер имам преча посла и озбиљније теме за размишљање. Жао ми је што је очито опседнут мноме, па умишља и фантазира.

Млађан Динкић, министар финансија и привреде, на најаву бившег премијера Србије да ће Динкића, због тврдњи да је лажирао податке о јавном дугу, тужити на суду, "Блиц"

Вечерња изјава (ако не разуме, схватиће)

Александар Тијанић Председник Николић је овом изјавом показао да је прави државник. Мало људи разуме праву намеру његових речи. Он је рекао: "Да се ја питам, Тијанић би био смењен, али је закон изнад моје воље и будући да је Тијанић легално изабран и да има свој мандат, ја као председник дужан сам да поштујем и спроводим закон". То је права суштина његовог одговора на некоректну интонацију садржану у новинарском питању.

Александар Тијанић, директор РТС-а, коментар на изјаву Томислава Николића, "Ало"

Јутарња изјава (ако разуме, схватиће)

Александар Тијанић Ја се не усуђујем да коментаришем шефа државе.

Александар Тијанић, директор РТС-а, коментар на изјаву председника Србије Томислава Николића да би он, да је на челу Владе, сменио директора јавног сервиса, "Блиц"

Кумовска здравица

Драган Марковић Палма Како је [жирафа] Јованча постао полно зрео, договорили смо се да га "женимо", обезбедили смо му девојку Ему [...]. Милина их је гледати како се воле, нежно гледају, пазе, а ми у Јагодини не само да се залажемо против "беле куге" код људи већ и код животиња [...]. Ово је важно за оне који мисле друкчије и шаљем им поруку да у брак улазе мужјак и женка, а не два мужјака.

Драган Марковић Палма, председник Скупштине Јагодине и председник ЈС, у јагодинском зоо врту, "Блиц"

Лоши таман толико да не буду прелоши

Миодраг Вуковић Наши људи разговарају с народом признајући да нема безгрешне власти, признајући проблеме које смо створили. [...] Ми који смо на власти знамо колико смо лоши, али нисмо прелоши и у том случају не бисмо ризиковали да излазимо пред народ, али смо зато најбољи.

Миодраг Вуковић, функционер ДПС-а, "Око магазин" РТС-а

Женидба и удадба (на Палмин начин)

Танјуг Седница Скупштине општине Јагодина, којој је председавао Драган Марковић Палма, имала је шест тачака и трајала је само пет минута, јер су се након ње сви одборници упутили у локални зоо врт на "венчање" познате жирафе Јованче. [...] Животна сапутница Јованче, жирафа Ема, стара је седам и по година [...] и од Јованче је старија пет година.

Танјуг, о поклону који је у јагодински зоолошког врт "Тигар" стигао од Вука Бојовића