Поштено и према закону

Милутин Мркоњић Знам ја да бисте ви волели да ми видите лисице на рукама. Али, то се неће догодити.

Милутин Мркоњић, министар саобраћаја, тврдећи да нема никакве везе са издавањем дозволе фирми "Нуба инвест", "Блиц"

Стрес на радном месту

Ивица Дачић Доста сам узнемирен оваквом изјавом, јер уместо да помогне почетку дијалога - она може да га затвори. Можда је било од Србије поштеније тражити да призна независност Косова него да призна државни интегритет.

Ивица Дачић, премијер Србије, пошто је од амбасадора ЕУ у Србији Венсана Дежера добио извештај Европске комисије о напретку Србије са захтевом (изјавом) да се "поштује територијални интегритет Косова", "Блиц"

Број радних места која ћемо затворити је непознат

Мило Ђукановић У наредном мандату извршне власти [...] отворићемо 40 хиљада радних места. Држите нас за реч, а бићемо у прилици да о томе разговарамо на овом истом месту.

Мило Ђукановић, председник ДПС-a, истичући да се Црна Гора сада "препознаје као лидер на западном Балкану", на предизборном скупу у Никшићу, "Бета"/"Танјуг"

Империја главу чува

Предраг Симић Пре неки дан руски новинар [...] ме је, мојом кривицом, затекао питањем - "А да Србија не очекује превише од Русије"? Сећам се и да сам се својевремено шалио са својим пријатељима из "Итар Таса" да је први и последњи руски владар који је ушао у рат због Србије остао без империје, трона и главе; после њега то није учинио ни Борис Јељцин, а неће ни Владимир Путин. Русија сигурно неће угрожавати своју политику због Србије, али - шта год да се догоди с Косовом, то Русији одговара.

Предраг Симић, професор професор београдског Факултета политичких наука, "У средишту пажње" Радио Београда 1

Луцифер који нас више не обасјава

Предраг Симић Имамо проблем са навигацијом наше укупне политике. За нас је ЕУ била тај фар који је, док је светлео, покретао оно што Србија мора историјски да уради. [...] Бојим се да ће се, са становишта овог што ЕУ сада очекује од Србије, још неколико процената наших грађана окренути против ње. Јер, ЕУ наши људи доживљавају кроз Брамерца, Филеа, Шокенхофа, Кацина - кроз људе који долазе да нас грде.

Предраг Симић, професор београдског ФПН, на закључак Европске комисије да Србија треба да поштује "територијални интегритет Косова", "У средишту пажње" Радио Београда 1

Узми га за кума (кад је касно да буде стари сват)

Драган Марковић Палма Не знам где је Кацин учио да је љубав говор мржње и зато га позивам да буде кум малој жирафи која ће бити управо доказ и плод љубави Еме и Јованче.

Драган Марковић Палма, председник Скупштине Јагодине, o изјави Јелка Кацина да је организовање свадбе за жирафу у Јагодини говор мржње, "Политика"

Одвојеност (разнополних) животињских свадби и власти

Јелко Кацин У свакој нормалној земљи би човека који је тако нешто урадио избацили из власти.

Јелко Кацин, известилац Европског парламента за Србију, о организовању свадбе за жирафу у Јагодини, "Блиц"

Ако треба одговараћу и сам себи

Александар Вучић Борба против корупције и криминала биће настављена и неће бити заштићен нико за кога постоје докази, без обзира коју има функцију. Одговараће и једна мени блиска особа.

Александар Вучић, први потпредседник Владе и шеф Бироа за координацију рада безбедносних служби, "Политика"