Лековита к´о витамин

Теофил Панчић Замислимо да ЕУ не постоји, да никада није ни основана: да ли би Британци, Французи и остали и тада војно и невојно ординирали по свету? Наравно да би, и то вероватно много лакше и са мање кочница! ЕУ није глобална мајка Тереза или Ганди [...]. Шта је онда укупни ЕУ скор гледе мира? На унутрашњем, европском плану: крајње позитиван и лековит. На ширем глобалном плану бар делимично позитиван и ублажавајући [...]. Коме је то мало за једног Нобела, важи, нека понуди више...

Теофил Панчић, колумниста, о "нобелизацији ЕУ", "Време"

Боље преговарати четири године него не бити премијер

Владимир Тодорић Постоји прича да за Ивицу Дачића, коме је изгледа једина тема "И Косово и ЕУ", постоје гаранције да ће остати премијер све док траје дијалог [с Приштином]. Уколико нема дијалога, његова позиција у влади неће бити толико јака.

Владимир Тодорић, политички аналитичар, "Хоћу да знам" на ТВ Б92

Исти план треба назвати другим именом

Владимир Тодорић [Платформа Владе за КиМ] ће представљати "препаковане" оне "четири тачке" Бориса Тадића, које су формулисане после посете Ангеле Меркел. Мислим да ова влада има потребу да искаже власништво над тим предлогом и да покаже да има идеју, а заправо то је једна врста територијалне персоналне аутономије, како је она формулисана Ахтисаријевим планом [...]. Само име Ахтисаријевог плана је отерало много људи од тога да тај план прочитају.

Владимир Тодорић, политички аналитичар, "Хоћу да знам" на ТВ Б92

Замена лошије половине (уз Божју помоћ)

Весна Пешић Ми чак и не можемо да променимо власт, због нашег изборног система [...], па половину власти променимо, а остане половина старе власти. Видим да је и Ваша телевизија [Б92] ужасно трауматизирана што је једна странка [ДС] отишла, а друга [СНС] дошла. Чему та траума? [...] Све су институције биле узурпиране [...], а ми се и даље вртимо у тој трауми - зашто није на власти Демократска странка? Била је, доста је владала и хвала Богу да је дошао неко други.

Весна Пешић, социолог, "Хоћу да знам" на ТВ Б92

Позитивни проблеми и ружичасте линије

Александар Вучић Пошто сам тај папир видео, желим да кажем да ћемо сви имати проблем да прихватимо такву врсту платформе, али први пут ћемо изаћи са нечим позитивним, а не само негативним - и не само црвене линије.

Александар Вучић, вицепремијер Србије, о платформи Владе Србије за КиМ, "Танјуг"