Будућност нам је неизвесна, а прошлост још неизвеснија

Перо Симић Велики број наших људи пропагандне "чињенице" доживљава као историјске. Ми веома мало читамо. Оно мало људи што чита - чита само ауторе који мисле као они. Зато нам се прошлост понавља и непозната нам је колико и будућност. Нисмо отворени да примамо чињенице, без обзира шта о њима субјективно мислили.

Перо Симић, новинар и публициста, ТВ "Коперникус"

Унапред написана историја

Перо Симић Неспорно је да говоримо о човеку који је познат још од "Бомбашког процеса" [1928] као Јосип Броз. Сигурно јесте било још анонимних Јосипа Броза у историји [...]. Мој пријатељ Драгослав Михајловић, академик, одговорио је на то питање веома духовито, можда и цинично - "Зар мислите да би онај други био бољи?"

Перо Симић, новинар и публициста, аутор књиге "Тито - феномен XX века", ТВ "Коперникус"

Феномени метаморфозе

Перо Симић На Титовом гробу у "Кући цвећа" нимало случајно нема петокраке. [...] Тито је у свом животу имао бројне метаморфозе: био је лојалан аустријски поданик, национални хрватски комуниста [...], био Југословен када му је то одговарало, стаљиниста када му је то одговрало - и као такав постављен је на чело КПЈ...

Перо Симић, новинар и публициста, аутор књиге "Тито - феномен XX века", ТВ "Коперникус"

Сам свој бравар

Перо Симић Тито је успео да фасцинира цео свет. Он је пројектовао своју каријеру - Тито је био производ самог себе. Њему је најважнији био он сам.

Перо Симић, новинар и публициста, аутор књиге "Тито - феномен XX века", ТВ "Коперникус"

Неуспела реализација шпанске серије (из поштовања према актеру)

Ивица Дачић Видео сам више пута коментаре [Биљане Србљановић] на мој рачун. То је исто као кад бих ја коментарисао то што је она приведена због дроге. Она није особа која треба да дели лекције. Изузетно је поштујем, чак нисам хтео да се та вест објављује да се не би злоупотребљавала, јер је она политичка личност [...], а од тога сам могао да правим шпанску серију.

Ивица Дачић, премијер Србије, емисија "Вече с Иваном Ивановићем" на ТВ "Прва", "Мондо"

Љубљење од себе и по протоколу

Ивица Дачић Само од себе ми је дошло [да пољубим Кетрин Ештон]. Хилари је стала уз Тому, а Кетрин уз мене, тако је било по протоколу.

Ивица Дачић, премијер Србије, емисија "Вече с Иваном Ивановићем" на ТВ "Прва", "Мондо"

Ураганска (тајфунска) привреда

Александар Влаховић Када се погледа привреда Србије, она личи на ураган "Сенди" - јер постоји раст дефицита, пад бруто домаћег производа, пад запослености, раст инфлације. Фактички, све негативне категорије у једном тренутку.

Александар Влаховић, председник Савеза економиста Србије, "Танјуг"

(Међусобна) лаж нас је одржала

Чедомир Јовановић Ниједна влада не лаже као ова садашња. Лажу када за све што је лоше у овој земљи оптужују бившу владу [...], лажу када говоре о буџету, о новој политици према Косову и када говоре о својој европској оријентацији, јер ту Европу ми морамо да створимо овде између себе у међусобним односима.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, поводом сто дана Владе Србије, "Танјуг"

Којекуде чиниш 'волико

Томислав Николић Предуго сам живео у посвађаној и подељеној Србији. Учинићу све за време свог мандата да Србија више нема непријатеље. Обавезао сам се у кампањи да ћу водити спољну политику водити као Милош, а унутрашњу као Карађорђе, ту су негде моји узори у политици.

Томислав Николић, председник Србије, у интервјуу за "Недељник"

Прислушкивање Н.Н. лица

Ивица Дачић Имам информације да је управа криминалистичке полиције тражила листинге не знајући, како они кажу, да је у питању телефон Александра Вучића. Такве ствари не смеју да се дешавају и зато мислим да су потребне промене у МУП-у.

Ивица Дачић, премијер Србије, коментаришући за ТВ "Прва" информације о прислушкивању председника Србије и вицепремијера, "Танјуг"