Опсада кула и градова (тајкуна)

Драган Марковић Палма Ако је власник предузећа приватник који вам неоправдано не исплаћује редовно плату, а ви идете на посао, немојте да идете испред Владе Србије у Београд, да блокирате улице и штрајкујете, него да одете и блокирате кућу тог послодавца, да и он не може да иде на море, да не може да купи ништа, као што ни ви не можете вашој деци.

Драган Марковић Палма, председник Јединствене Србије, "Између два петка" Радио Београда 1

Енглеске речи које се другачије разумеју ван Србије

Јоргованка Табаковић Две речи су биле најспорније - једна је била "одговорност" као реч accountability, која је позната на Западу и то је друга страна новчића за сваку независну институцију. Грешком неког од преводилаца, дуго времена се та реч преводила тако да је ван Србије разумеју као "стављање под контролу или надзор".

Јоргованка Табаковић, гувернер НБС, поводом примедби међународних финансијских институција на нове измене Закона о НБС, "Између два петка", РБ1

Заменик Божа

Божидар Ђелић Очигледно је да су те поправке само козметика. Оне ни на који начин не могу исправити оно што је криво и грбо рођено а то је да је данас Србија једина земља у свету где је гувернер централне банке истовремено и заменик странке на власти.

Божидар Ђелић, функционер и посланик ДС-а, критикујући нове измене Закона о НБС, "Између два петка" Радио Београда 1

Пригушени тон завичаја

Никола Селаковић Не дозволите да у вама овлада оно што сам ја успео да савладам у себи, а то је онај одјек мога завичаја - одакле су ме звали да се тамо врати суд. Ја сам им казао - у Новој Вароши да се врати суд где има посла за једног и по судију, само зато што сам тамо живео - неће да може.

Никола Селаковић, министар правде, "Између два петка" Радио Београда 1

Домаћинима говорим оно што воле да чују

Томислав Николић Пошто производим ракију, кад год да одем у госте и питају ме чија је ракија боља, кажем - твоја је боља. Наравно, ја знам ко производи најбољу ракију, али некад није лоше похвалити домаћина.

Томислав Николић, председник Србије, "Између два петка" Радио Београда 1

Игре без хлеба

Вук Драшковић Ми, Срби, смо нарочити специјалисти да се хвалимо да доручкујемо, ручамо и вечерамо историју, а да заправо никакве поуке из историје не извлачимо. [...] Једни галаме - мајка Русија или нас више нема, други кажу - морамо ићи у Европу, трећи кажу - мајка Турска, четврти кажу - Латинска Америка и Африка. [...] Стратешке резерве су при крају, игара је доста, али нестаје хлеба.

Вук Драшковић, председник СПО-а, у емисији "Таблоид" РТВ-а, "Између два петка" Радио Београда 1