Херој удруженог рада САД и НАТО

Хашим Тачи Суочили смо се са [Дачићевом] војском и полицијом на Косову. Осећам се веома поносним што смо добили ту битку, тај рат. Косово је данас слободно, независно, сваким даном се све више консолидује и сигурним корацима иде ка интеграцији у НАТО и ЕУ. Победили смо у рату, победићемо и у миру.

Хашим Тачи, "премијер Косова", "Бета"

Рођаци великог брата

Ивица Дачић Србија због хашке неправде неће подизати "Берлински зид", али ћемо чинити све [...] да заштитимо наше националне и државне интересе. То данас није нимало лако, јер се данас све сме Србији урадити. [...] У случају ослобађања Готовине и Маркача, не говори се о успеху Хрватске, већ о њеном "великом брату" који је помогао да се изврши акција "Олуја" [...]. Сви смо ми данас у кући "великог брата", само је он неком мало рођенији.

Ивица Дачић, премијер Србије, "Вечерње новости"

Чисти рачуни, веће задужење

Душан Бајатовић Пре ће мене да стрељају него што ће гас да поскупи, и опет ћу ја да будем одговоран. [...] Забринут сам за судбину "Србијагаса" - па ми се већ четири године продајемо гас 25 одсто испод тржишне цене [...]. Ја сам одувек говорио да све што не платимо на мосту, платићемо на ћуприји. Не можете да будете и баба и девојка, не можете да купите гас по садашњој цени и да будете ефикасно предузеће. Ми смо опет добили гаранције за задуживање, неће бити да смо све преварили.

Душан Бајатовић, директор "Србијагаса", "Кажипрст" на ТВ Б92

Балада дисидента

Добрица Ћосић Нисам спреман да учествујем ни у државном, ни у партијском форуму. Ја сам дисидент. [...] Ја ћу данас да се видим са [Томиславом] Николићем. Нећу вам открити шта ћу му предложити. Мислим да је његова идеја да нас пита за савет стигла доцкан, али и ја бих то учинио на његовом месту. Требало је и бивши председник Борис Тадић да од нас тражи савет.

Добрица Ћосић, писац и академик, о иницијативи председника Србије да САНУ да подршку за решење проблема КиМ, "Блиц"