Земља инцидената

Синиша Ковачевић Наше су кћерке на матурским вечерима обучене као стриптизете-приправнице, наши синови су на тим истим матурским вечерима обучени као телохранитељски почетници, а у вокабулару се користи пет речи, од којих су најчешће "врх", "брате", "екстра" и шта беше пето. [...] Тамо где нема 2,4 одсто националног буџета у култури - [...] култура је сведена на ниво инцидента.

Синиша Ковачевић, драмски писац и потпредседник ДСС-а, у Скупштини Србије, "Танјуг"

Природни у одвратности (упркос домаћим будалама)

Милан Лане Гутовић Због догађаја који су у току или иза нас, имамо ерозију европских а не српских вредности. Оно што нам је у Европи изгледало блиставо, лепо и праведно - постаје ружно и одвратно. Чак и они који су били заљубљени у тај европски систем вредности, увиђају да су изиграни. [...] Али, не од наших јуришника на Европу, већ од самих Европљана. [...] Наши "европејци" постали су и остали будале сасвим спонтано и природно, јер се и Европа, не обраћајући пажњу на њих, понашала спонтано и природно - одвратно.

Милан Лане Гутовић, глумац, "Вечерње новости"

Борко раздора

Марко Јакшић Извињавам се грађанима [севера Косова и Метохије] што сам лобирао да Николић победи на председничким изборима у мају. Не би ДСС дао подршку Томиславу Николићу да је тада најављивао да ће да спроведе Боркове споразуме [с Приштином].

Марко Јакшић, посланик ДСС-а, "Бета"