Терапија за нови синдром у спорту

Небојша Човић Не може Звезда да приушти скупе тренере. Мислим да су нека времена, која су иза нас, била заснована и на одређеним манипулацијама - "дајте да набавимо скупе играче, скупе тренере, све да нам буде скупо", а да притом немамо буџет. [...] Видим сада и један нови синдром у нашем спорту, а то је "нисмо добили плату - нећемо да играмо". Па не морају да играју! [...] Те "плате" су у ствари накнаде, а оне су 5, 10 или 15 хиљада евра на месечном нивоу.

Небојша Човић, члан Радне групе за за стабилизацију и реорганизацију ФК "Црвена звезда", "Јутарњи програм" РТС-а

Јагодинка иде гратис

Драган Марковић Палма Пошто господин није ожењен, а има преко 38 година, ја сам му рекао да уколико се ожени Јагодинком - добија 3.000 евра у кешу, а у складу са нашом одлуком по којој смо познати.

Драган Марковић Палма, председник ЈС, понуда Андреју Звелидовском, генералном директору волгоградске фабрике "North Karton", "Ало"

Први (не)сигурни знаци пропадања

Латинка Перовић Шест милиона [Срба] не може да нестане преко ноћи, али структура тих шест милиона указује и на историјско и на биолошко пропадање. [...] Историја је пуна гробља пропалих народа. Два разлога воде ка томе - неразумевање времена, о чијој кобности су говорили Милан Пироћанац и у новијој историји Зоран Ђинђић, као и губљење способности за комуникацију са другима, са светом. Научник Драгослав Срејовић је за то говорио да је први знак пропадања.

Латинка Перовић, историчар, "Хоћу да знам" на ТВ Б92

(Добровољни) прилог за приватну ризницу мудрости

Александар Тијанић -Ако нам у следећих шест месеци Влада не позајмљује три милиона евра месечно [...], РТС неће издржати до средине фебруара.

-Најбоље ме је дефинисао Томислав Николић кад је рекао да је "Тијанић дивљи коњ који нит се води, нит се јаше".

-Вучић је заиграо утакмицу какву нико није играо. "Тепих" бомбардовањем разара све крупнија имена. Али, кад ће почети да гради?


Александар Тијанић, генерални директор РТС-а, НИН