Најава потреса

Ратко Божовић Пре десетак година сам рекао - избегли смо из нормалног живота. [...] Србија ми данас личи на трусно подручје у којој се очекује ново таласање. Тле се није ни смирило и не знамо када ће. Неко ко би био мало више нихилста, песимиста или филозоф питао би се хоће ли се ово тле уопште усталити. [...] Имамо политичаре који као персоне не могу да владају собом, а хоће да владају над свима нама. То је катастрофа.

Ратко Божовић, социолог, "Пусти причу" Радио Београда 1

Изгубљени у (међу)времену

Ратко Божовић Чини ми се да ћемо до неких цивилних облика живота и стићи, само је питање времена, стрпљења. Ми смо у међувремену, од деведесетих до данас, изгубили силно време. Ја грдим политичаре који су у борби за власт изгубили разумевање времена [...], изгубили су силно време грађана, које је наша најважнија имовина, најважнији људски ресурс.

Ратко Божовић, социолог, "Пусти причу" Радио Београда 1

Када путари спремношћу (не) изненаде први снег у децембру

Милутин Мркоњић Ко је могао да сања да ће оволико снега пасти за ноћ!? Били смо спремни и "Путеви Србије" одлично раде. Основни проблем је што нисмо одмах забранили теретни саобраћај и затворили улаз на граничним прелазима.

Милутин Мркоњић, министар саобраћаја, "Блиц"

Србија је каменчић у ципели ЕУ

Венсан Дежер Косово је каменчић у ципели који смета Србији на њеном путу ка Европској унији. [...] Косово је политичко питање и ми желимо да буду испуњено неколико корака у том погледу пре него што почну преговори са Србијом.

Венсан Дежер, шеф Делегације ЕУ у Србији, на јавној дебати "ЕУ као (не)довршени пројекат" у Београду, РТС

Греси старости и (политичке) младости

Вук Драшковић Не могу се поредити деведесете и 2012. година. Са овим политичким искуством не бих поново рекао да "Арнауте треба вратити у Албанију". [...] Још тада сам питао како Србија да храни два милиона гладнијих и беднијих од себе, како да их запосли, како да им да пензије. Питао сам да ли Србија има довољно младића да их пошаље на Косово и држи те људе под контролом.

Вук Драшковић, председник СПО-а, "Кажипрст" на ТВ Б92

Издаја издаје

Вук Драшковић Ивици Дачићу сам преко "Твитера" упутио поруку - "само напред и издај сваку лаж, јер док не издамо сваку лаж нећемо доћи до истине". [...] Последња је прилика да прихватимо Ахтисаријев план, који ја зовем "косовски З-4" [...], а платформа "Косово је најскупља српска реч" је платформа за кафане. Српски народ је скупљи од сваке српске речи.

Вук Драшковић, председник СПО-а, "Кажипрст" на ТВ Б92

Када падне први снег и Хамлет прође кроз двери

Светлана Лукић Двери су кровна десничарска организација. Међутим, Двери се не помињу јер су оне на два корака од Српске патријаршије. [...] Не треба прескочити ни Хамлета из Белановице, Војислава Коштуницу, који је стално у позадини и веома је активан. Дакле, постоји озбиљан блок између ДСС-а, СПЦ, Двери и осталих десничарских организација - то је тренутно права опозиција у Србији. [...] Једино што сада може да учини грађанска Србија је да очисти овај снег.

Светлана Лукић, новинар, "Један на један" РТВ-а

Систем који ствара лопове

Светлана Лукић Није од круцијалне важности да ли ће неко бити у затвору или не, мада није лоше - лакше заспиш када знаш да је неко иза решетака. Да се вратим на Старе Римљане - прилика ствара лопова. Треба да се створи систем који неће дозволити стварање оволиког броја лопова.

Светлана Лукић, новинар, о Вучићевој борби против корупције, "Један на један" РТВ-а