За све су криви ћелави Бугари са врелим гумама

Милутин Мркоњић Неки људи су били завејани, не сви. Видели сте да је и у Европи био ледени талас [...]. Путари су били спремнији него икада у последњих пет година [...]. Али, цео хаос на северу - од Новог Сада ка граници, изазвале су две цистерне и два камиона бугарске регистрације са "ћелавим" гумама, који су се преврнули. И ништа више.

Милутин Мркоњић, министар саобраћаја, о саобраћајном колапсу, "Око" на РТС-у

Једино је неизвесна будућност Србије извесна

Обрад Кесић Претходна власт је говорила да ЕУ нема алтернативу, а делови садашње власти говоре да без ЕУ нема живота. [...] Чак и да Србија испуни сваки нови услов, нико јој не гарантује улазак у ЕУ - јер је тамо велика криза, нејасна је ситуација. Србија треба да ради на чланству у ЕУ, али истовремено и да ради на томе да може да опстане без ње. [...] Неодговорно је везивати будућност за нешто што је неизвесно.

Обрад Кесић, политички аналитичар из Вашингтона, "Речено и прећутано" Радио Београда 2

Неоосманизам као утешна награда за неприступање ЕУ

Предраг Симић Турска се враћа на Балкан и САД и неке државе у ЕУ сматрају да земље Западног Балкана нису кандидати за ЕУ - да ону "стабилност" коју је некада на овим просторима имала Османска империја сада треба да замени Турска. [...] Сто година после Балканских ратова враћа се једна модернизована Турска, али која се сећа.

Предраг Симић, професор ФПН и бивши дипломата, "У средишту пажње" Радио Београда 1

Хватање крупне рибе (и пропуштање ситне бораније)

Александар Вучић Да ли се сећате кад је нека крупна риба у Србији одговарала? [...] Имам пријатеље који се правдају појединим бизнисменима - не боримо се против корупције ми, него Вучић. [...] Неки аналитичари кажу - Вучић води борбу против корупције мимо институција. А како то [...], кад је тужиоце поставила ДС? [...] Ником не смета да "Делта", која запошљава 7.000 људи, настави да ради - ваљда систем функционише. Али имам контра питање - колико је наших фирми уништено зато што једна компанија није плаћала своје обавезе?

Александар Вучић, вицепремијер Србије, о хапшењу Мишковића, "Сведок", РТС

Повлачење за реп

Ненад Љ. Стефановић Кажу да свако време има своју болест, а болест нашег доба очито се зове корупција. О корупцији се овде говори годинама, баш као и о устезању државе да подигне тај камен корупције, ваљда у страху шта би испод тог камена могло да се угледа. Данас смо добили поруку да држава изгледа има довољно мишића за ову борбу. Приведен је најбогатији Србин - Мирослав Мишковић, чије грехе тек ваља доказати [...], и који није обичан богаташ - он је тајкун са поприличним политичким "репом".

Ненад Љ. Стефановић, уредник информативног програма РТС-а, "Сведок", РТС

Разумем ја њега и надам се да он разуме мене

Александар Вучић Знам шта је говорио господин Мишковић о мени [током привођења], разумем човека, он је то изговорио у афекту, бесу. Није први пут на такав начин то изговорио, многи други то исто изговарају. [...] Задовољан сам и поносан, без обзира што знам да сам можда себи лично лоше пресудио у будућности, али сам сигуран да је то добро за Србију.

Александар Вучић, вицепремијер Србије, "Сведок" на РТС-у

Купопродаја пријатељства

Милан Ћулибрк Бивши председник СЦГ Светозар Маровић недавно је изјавио да нека пријатељства трају краће од мандата једне владе. [...] Ово је битка коју неко мора да изгуби - или Вучић или Мишковић [...]. Не верујем да би се машина "палила", ако не постоји намера да се ствар "изгура" до краја. У супротном, било би то велико разочарање за велики број грађана.

Милан Ћулибрк, заменик главног уредника НИН-а, "Један на један" РТВ-а

Мишковић (ни)је мера свих ствари

Милка Форцан [Прича] која је подстрекивана и од самог Мишковића била је да се он сада осећа јачим него икада [...] и да му управо ова [...] влада у потпуности одговара. [...] Недостатак осећаја и мере основни је разлог због којег се нашао у овој ситуацији [...]. Мислим да је најбоља порука министра правде Селаковића да је господин Мирослав Мишковић претходних 20–25 година позивао на слушање и саслушавао, и да је дошло време да њега неко саслуша.

Милка Форцан, бивша потпредседница "Делта компаније", о хапшењу Мишковића, ТВ Б92

Странка мала, али пара (ће да) капље

Зоран Живковић "Бели листићи" као и још већи број људи који нису изашли на изборе [...] су тражили алтернативу. [...] Представљање [наше] странке је заказано за фебруар, али ако се настави "снежна блокада" - можда буде одложено за март, [...] и циљ није да она буде уточиште за људе који излазе из ове или оне странке [...]. Ако имамо 20.000 чланова, то је пола милиона евра годишње - што је довољно за нормалан рад странке.

Зоран Живковић, бивши члан ДС-а, о оснивању нове странке, "Кажипрст", ТВ Б92

Мишковићу, умиј се ’ладном водом

Велимир Илић Сећате се моје изјаве: "Мишковићу, прикочи, не сме то тако да се уради". Због тога сам био нападнут у медијима, критикован и имао сам много проблема због изјаве да се заустави таква продаја [путарских предузећа].

Велимир Илић, министар грађевинарства и урбанизма, поводом хапшења Мирослава Мишковића, РТС