Општи консензус (боље данас за лошије сутра)

Чедомир Антић Велики проценат грађана има велике социјално-радикалне захтеве према држави и очекује да добије оно што нису зарадили. А елита је углавном клептократска, властољубива и без демократских традиција. Та елита се међусобно "храни" са "тихом" већином народа, који не жели да живи у капитализму, али демократском [...]. Ако неко у иностранству и жели да "покрије" наше неразумне економске захтеве, чиниће то по цену да жртвујемо наша права. Пример за то је Косово и Метохија.

Чедомир Антић, историчар, "Сарапин проблем" на ТВ "Студио Б"

Друштво са покретним дном

Миодраг Зец Нама се дешава кварење народа - деца се васпитавају да нема смисла учити и радити. То је сада постао хит. [...] Измиче нам се дно. Дајте бар да зауставимо пад.

Миодраг Зец, професор економије, "Сарапин проблем" на ТВ "Студио Б"

Осуђени на реструктурирање

Миодраг Зец Овде се ствара уверење да је комунизам био идеалан, [...] а тај систем је појео сам себе. [...] Очекујем да овде почне социјално, политичко и економско реструктурирање које се одлаже. Сви су се ућутали и на све ће пристати само да се то не деси. Реструктурирање је као судбина, доћи ће - хтели ми то или не. Једноставније га је остварити данас него сутра, али политичари не мисле тако.

Миодраг Зец, професор економије, "Сарапин проблем" на ТВ "Студио Б"

Вајмарска Србија

Слободан Рељић Ми смо сада Вајамарска република, демократија која само води у нове изборе.

Слободан Рељић, новинар и уредник спољнополитичке рубрике "Вечерњих новости", "Сарапин проблем" на ТВ "Студио Б"

Љубав није препрека за године

Силвио Берлускони Да, тачно је, верио сам се са једном Наполитанком. Разлика између нас је 49 година.

Силвио Берлускони, бизнисмен и бивши премијер Италије, "Canale 5"

Где ми продужисмо, они стадоше

Бојан Пајтић Прве информације о сумњивим везама власника "Делте" и браће Шарић добили смо непосредно пошто је држава кренула у обрачун с нарко-мафијом, [...] али тада није имала чврсте доказе, довољне за хапшење [Мишковића]. Добрим делом захваљујући тој истрази власник "Делте" је и ухапшен. [...] Зар заиста мислите да је могуће да нова власт за пет-шест месеци дође до доказа довољних за хапшење?

Бојан Пајтић, председник Владе АП Војводине и заменик председника ДС, за ТВ "Пинк 2", "Танјуг"

Свима је у опису посла да разговарају са Мишковићем

Млађан Динкић Сви су имали прилике да разговарају са [Мирославом] Мишковићем, укључујући и мене. Мени је то било у опису посла - ја разговарам и са занатлијама, и са малим предузетницима, и са великим. Мени никада ништа није дао, нити ми је ишта тражио. Како се понашао према другима - не знам.

Млађан Динкић, министар финансија и привреде, "Кажипрст" на ТВ Б92