Услови врховног команданта хришћанства

Станислав Хочевар Није реално очекивати од Светог Оца [папе] да обиђе Јасеновац док год две стране [Хрватска и Србија] користе то стратиште за међусобна препуцавања, уместо да се боре и изборе за непорециву истину. [...] Свети Отац жели да посети Србију, али услови за то су увек исти. Он долази не само као поглавар Католичке цркве, већ и као први на нивоу свих хришћанских цркава, али и као највиши представник државе Ватикан. Нужно је да цело друштво за то буде спремно.

Станислав Хочевар, београдски надбискуп, у интервјуу новосадском "Дневнику", "Танјуг"

Бета верзије платформе

Леон Којен Сада ову платформу треба озбиљно анализирати и рећи да ли она служи очувању државних интереса. Српска верзија је шира, садржи преамубулу које нема у енглеској верзији. И у другом делу енглеске верзије фали један део, фали преамубула и није требало ту крњу верзију упућивати у иностранство.

Леон Којен, професор Филозофског факултета, о платформи за КиМ, "Утисак недеље" на ТВ Б92

Троје људи спроводи четири политике на пет страна света

Борислав Стефановић У влади постоје четири различите политике. Динкић ништа не говори, Дачић каже да није платформа уклесана у камен, Вучић се не оглашава и бесмислено је говорити да нема никаквих проблема. Делује као да је писало петоро људи са пет страна.

Борислав Стефановић, посланик ДС и бивши шеф преговарачког тима за КиМ, "Утисак недеље" на ТВ Б92

Како Берлусконија направити линеарним

Марио Монти Понекад ми је тешко да пратим линеарност његовог [Берлусконијевог] мишљења, када је у питању позитивна или негативна процена активности владе... Јуче ју је Берлускони назвао катастрофалном, док сам неколико дана пре тога читао изјаве прилично ласкаве.

Марио Монти, у завршном говору по давању оставке на место премијера Италије

Битка романтичара и реалиста (изван књижевности)

Ивица Дачић Ми можемо и да кажемо - вратићемо Косово у наше уставне надлежности. Немој сада да ме терају они који су срушили Милошевића да се враћам на стару политику. Ја сам поуку из 2000. године извукао. [...] Или ћемо да водимо реалну политику или политку којој је место у књижевности, [...] којој ће бити важније часно изгубити, али ја нећу да учествујем у тој бици. Хоћу да победимо, јер су овој држави потребне победе и резултати.

Ивица Дачић, премијер Србије, за ТВ "Прва", "Бета"

Предаја штафетне палице

Данијел Сервер Моје "читање" Београда сугерише сценарио у отприлике овом правцу: Ја, Николић, не бавим се Косовом, али ћу теби, Дачићу, уручити ову платформу - или, ако баш хоћете, почетну понуду - која ће доживети тотални неуспех и ти, Дачићу, ћеш на томе пасти [...]. Нацрт платформе о Косову [...] показује да званичници Србије живе у земљи фантазије.

Данијел Сервер, професор међународних односа на америчком универзитету "Џонс Хопкинс", у изјави за "Радио Слободна Европа", "Фонет"