Док псује (владу), народ даје знаке живота (премијеру)

Ивица Дачић Ја сам задовољан својим резултатима и својим рејтингом. Мислим да се ретко када десило да је један премијер позитивно оцењен, имајући у виду да сви за све псују само Владу Србије - што је нормално.

Ивица Дачић, премијер Србије, ТВ Б92

Трактор Том

Млађан Динкић ИМТ и ИМР имају традицију, али са старомодним тракторима какве производе немају никакву перспективу. Али, зато имају добре људе, и зато ћемо правити нову фабрику пољопривредних машина. [...] То нећемо радити у овим старим фабрикама које су пуне дугова него ћемо направити једну потпуно нову фабрику и пребацити раднике из ових старих фабрика, а ове локације искористићемо, рецимо, за градњу станова.

Млађан Динкић, министар финансија и привреде, РТС

Питај само шта Србија може да уради за тебе

Драган Бјелогрлић Са геслом "У Србији ништа не може да се уради" – биће погубно. САД је настала на идеји: у Америци је све могуће и то је земља где можете да остварите свој сан. Код нас, испада да је Србија земља где можете да сахраните свој сан. Са таквом идејом просперитет је немогућ.

Драган Бјелогрлић, глумац, продуцент и режисер, "Политика"

Извучен срећни добитник данајских дарова

Ивица Дачић Политички дијалог [о КиМ] је отворен тиме што је дијалог подигнут на политички ниво. То је би предлог самог председника Републике Томислава Николића, као и што је био његов предлог да ја водим тај дијалог. Као што знате ја се нисам превише радовао.

Ивица Дачић, премијер Србије, ТВ Б92

Мангупи (из владе) оверавају матуру

Ивица Дачић Ова влада треба да издржи све док ради свој посао. Ако не буде радила добро свој посао, не треба ни да постоји. Ово је животни испит за свакога од нас. И за Вучића и за мене. И зато је веома важно да не пропустимо ову прилику. Нећемо имати прилику за неке велике поправне испите. Очекујем да ћу своју 50. годину дочекати као премијер.

Ивица Дачић, премијер Србије, ТВ Б92

Курири за везу са амбасадорским агреманом

Енвер Хоџај Ми интензивно радимо да Косово има свог амбасадора у Србији и да канцеларија за везу Косова у Србији буде канцеларија за везе Републике Косово. [...] Хашим Тачи ће на састанку са премијером Србије Ивицом Дачићем [...] тражити да представници две државе имају дипломатски имунитет.

Енвер Хоџај, "министар иностраних послова Косова", "Бета"

Евроутопија

Ђорђе Вукадиновић Многи су прецењивали улогу ЕУ и желели да у њој виде неку врсту нове Утопије, свету без граница и конфликата. Али, изгледа да је та прича о ЕУ као земаљском рају функционисала све док није почела [економска] криза.

Ђорђе Вукадиновић, главни уредник НСПМ, "Око" РТС-а

Мировни пројекат за рат против нас

Владимир Павићевић ЕУ је заслужено добила Нобелову награду за мир, јер је настала као мировни пројекат [...] и може да послужи као модел другим крајевима на свету.

Владимир Павићевић, доцент на ФПН, "Око" РТС-а

Северина је источно

Северина Вучковић Свакој жени је најважније да је мушкарац искрено воли и поштује. Покојни патријарх Павле је рекао: "Има пуно сироте деце на овом свету којима родитељи нису пружили ништа осим новца."

Северина Вучковић, хрватска певачица, "Блиц"