Планета вода

Изјаве.нет Све бројније човечанство, расипање воде и политички интереси довели су до тога да има сме мање ове драгоцене течности која је постала и предмет сукоба.

Фокус, 01. септембар 2001.

Пакао - то су други

Војислав Коштуница Разговори о техничким детаљима односа Србије и Црне Горе за које се ви залажете уместо дијалога о преуређењу Федерације, могу једино да одложе решење и на крају исходе растурање државе. На то немате право као председник Владе који је то место добио захваљујући бирачима ДОС.

Војислав Коштуница, у писму Зорану Ђинђићу, "ФоНет"

Пакао - то су други

Чарлс Симић Пре ће талибани обријати своје браде и дозволити својим женама да носе кратке сукње, него што ће наши владини званичници и политичари критички размотрити нашу политику у прошлости.

Чарлс Симић, амерички песник српског порекла, "Данас"

Будале попут нас

Зоран Ђинђић Свака будала данас може да организује демонстрације без икаквих последица и то се може врло брзо десити, јер будала у Србији без нас има доста.

Зоран Ђинђић, стенограм са Председништва ДОС-а, "Блицњуз"

Слушај сине, обриши слине

Велимир Илић Обрукасмо се! Ми смо као слине и срамота ме од мојих дедова због тога.

Велимир Илић, председник Нове Србије, о Косову, у Нишу

Поново ради појам људске моћи

Војислав Коштуница Драго ми је што смо присуствовали нечему што, макар једно време, није радило.

Војислав Коштуница, председник СРЈ/ДСС, у посети "Сартиду", преноси лист "Сартид" под насловом "Усијано гвожђе - појам људске моћи"

10 x 2 = 20

Драган Марковић Палма Чедомир Јовановић је други Марко Милошевић: има 10 одела 'Пал Зилери', која коштају 1.300 до 1.700 марака, 2 џипа и 20 момака у обезбеђењу.

Драган Марковић Палма, посланик Странке српског јединства

Да вратимо, онда, Слоба?

СПО Тероризам под заштитом државе је у Србији чак у порасту после пада Слободана Милошевића.

СПО, саопштење

Истоварај!

Изјаве.нет Може овде?

радници обезбеђења Скупштине Србије, износећи корпулентног посланика опозиције, ТВ "Студио Б"

Шта је којешта

Изјаве.нет Решење је да ми плати оно што сам зарадио. Да л' је то у реду да за жито добијем из трипут паре? Зашто? А они праве путеве, зграде и школе и којешта... Треба пољопривреда да се изграђује.

Панчевац, један од земљорадника који су блокирали пут Панчево-Смедерево

Планета вода

Изјаве.нет Да је вода скупља, грађани би сами водили рачуна... Нама је у интересу да народ троши воду, то су наше паре. Зашто бих ја Вас терао да штедите? Ако хоћете да просипате воду, просипајте, али платите!

Живомир Аврамовић, в. д. директора смедеревског Водовода, "Седмица"

Први међу једнакима

Оливера Ковачевић Професор Драгољуб Мићуновић и данас, често, он у шали каже да ми је био први, а ја додајем - гост у емисији.

Оливера Ковачевић, водитељ ТВ Пинк, "Свет"

Луцидна еротика

Душка Јованић Велики еротоман био је и луцидни Миодраг Булатовић, за кога се причало да је, у име секса, једној жени поломио кичму. Разговарали смо не поред распремљене постеље него поред шпорета док ми је препричавао како је Мишел Морган, после еротског сусрета с њим, сва крвава четвороношке једва стигла до купатила.

Душка Јованић, новинар, "Репортер"