Дочек нерадо виђеног и радо виђених гостију

Емир Кустурица Фестивал отварамо Брус Вилис и ја, и то "крвавом тучом" из које ће он извући дебљи крај. Наравно, ради се о монтираном холограмском сукобу [...]. Моника Белучи и Брајан Фери на "Кустендорф" стижу 19. јануара, [...] а чекам их уобичајеном трпезом на којој ће се наћи месо, чварци, пршута, сир, кајмак, подразумева се и домаћа ракија.

Емир Кустурица, филмски режисер, "Блиц"

Кад сване (нови) дан

Милан Ћулибрк Проблем је само што ће неко кад-тад загаламити и упалити светло. Тада ће овај сан нестати. [...] И за [снове] се на крају испостављају рачуни, а искуство је показало да у политичком покеру рачуне никад не плаћају играчи, већ кибицери. А ви само гледајте. И сањајте. У сновима и баксузна 2013. може бити срећна.

Милан Ћулибрк, економски новинар и заменик главног уредника НИН-а, о оптимистичним прогнозама за српску економију у 2013. години, НИН

Естрадни удар на Монетарни удар

Саша Мирковић Динкић никада не би могао да ме ангажује за свог помоћника, јер сам ја увек радио са врхунским зведама, а не са неоствареним музичарима.

Саша Мирковић, естрадни менаџер и нови помоћник министра саобраћаја Милутина Мркоњића, "Блиц"

У Русији чувају слонове

Брижит Бардо Ако они који су на власти, буду толике кукавице и толико безобзирни да убију две слонице Бејби и Непал [...] онда тражим руско држављанство да побегнем из ове земље која је само гробље за животиње.

Брижит Бардо, као активиста за заштиту животиња, у саопштењу достављеном агенцији "Франс прес", "Бета"

Вишак институција у законима

Млађан Динкић Притворити неког са образложењем да је оштетио буџет сопствене странке, а та странка се није жалила на штету - то је преседан у нашој историји. Сада се на примеру странке "Заједно за Шумадију" испољавају неке личне, локалне фрустрације кроз, рекао бих, прекомерну употребу закона.

Млађан Динкић, председник УРС-а и министар, коментаришући привођење функционера "Заједно за Шумадију" уочи Нове године, "Пусти причу" на РБ1

Зен мудрост над зеновима (фаза која сигурно проналази неког)

Зоран Перишић Аква парк [у Нишу] је у фази у којој ће се сигурно наћи неко ко ће да га прави, а и направљен је мини-пројекат за зоолошки врт, који ће вероватно у наредне две године бити реализован.

Зоран Перишић, градоначелник Ниша и председник Градског одбора СНС, "Пусти причу" Радио Београда 1

Винстон за културу

Братислав Петковић Када је почео Други светски рат, Черчил је у парламенту тражио да се штеди. Сетите се оног чувеног Черчиловог одела без ревера и дугмића, јер се штедео конац [...]. Онда је устао [министар спољних послова] Ентони Идн и тражио да се "среже" буџет за културу, на шта му је Черчил одговорио - "Па зашта ћемо се онда борити"?

Братислав Петковић, министар културе и информисања, "Пусти причу" Радио Београда 1