Косово, моја дежела

Азем Власи У Платформи [Србије] се нуди решење за Косово, али се нигде не каже да треба питати Албанце да ли се они слажу с тим. [...] Нико од званичне власти са Косова не хушка Албанце [у Прешевској долини] да не признају државу Србију, док истовремено власти Србије стално подржавају Србе с Косова да не признају државу Косово.

Азем Власи, саветник "Владе Косова", "Политика"

Дијалог са одбеглим станарима

Азем Власи За Србију је боље да схвати реалност да Косово од 1999. не станује у Србији. [...] Србија је у дубокој противречности са самом собом. У свом Уставу држи Косово као јужну покрајину, а овамо разговара у Бриселу са представницима Косова. Да ли у Бриселу разговара са представницима Војводине?

Азем Власи, саветник "Владе Косова", "Политика"

Коментар да нема коментара

Лига социјалдемократа Војводине Оставка Александре Јерков на место посланика у Скупштини Србије и страначке функције је њен лични чин и не коментарише се.

Лига социјалдемократа Војводине, у саопштењу, Б92

Присвајање ауторских права

Душан Петровић Не оснивам нову странку и нећу напустити кућу коју сам градио. [...] Демократе су, ипак, победиле, јер нова Влада Србије наставља политику претходне, коју је предводила ДС.

Душан Петровић, посланик и донедавни потпредседник ДС-а, "Бета"

Трагање за добрим поводом

Ђорђе Вукадиновић Рејтинг СНС је довољан мотив за изборе, али није аргумент. Не могу да кажу грађанима - идемо на изборе да бисмо поправили резултат. [...] Ако пратите таблоиде, они [СНС] повод интезивно траже. [...] Идеалан повод био би у вези борбе против корупције и да кажу - ометају нас у борби против корупције, па зато идемо на изборе.

Ђорђе Вукадиновић, главни уредник НСПМ, "Око" РТС-а

Напуштање гнезда без употребе крила

Александра Јерков Свима који у наредном периоду покушају да мој одлазак у ДС ставе у шаблон "прелетача" скрећем пажњу да улазим у странку која није на власти [...]. Оно што, међутим, ДС издваја од осталих јесте спремност да призна проблеме, назове их правим именом и да се мења. То је спремност коју уважавам, и то је пресудило да донесем овакву одлуку.

Александра Јерков, бивши члан и функционер ЛСВ-а, подносећи оставку на посланичку функцију, РТС

Кредите ће отплаћивати они који ће доћи после нас

Млађан Динкић Ово је највећи кредит [800 милиона долара] који је икад одобрен железницама [...]. Рок отплате кредита је до 2031. Имамо четири године грејс периода након повлачења сваке транше и плус десет година отплате, а каматна стопа је нижа од тржишне [...]. Започети су и преговори о кредиту од милијарду долара за подршку српском буџету.

Млађан Динкић, министар финансија и привреде, о руским кредитима, РТС