Млади, отворени и нађени у свемиру

Барак Обама Деценија рата сада се завршава. Економски опоравак је почео. Могућности Америке су неограничене, пошто поседујемо све квалитете које овај свет без граница захтева: младост и одлучност, разноврсност и отвореност, неограничени капацитет за ризик, и дар за иновације.

Барак Обама, председник САД, после полагања председничке заклетве, "Бета"/"Танјуг"

Скидамо фесове (и стављамо шајкаче)

Александар Вучић Потребно је да у Србији неко каже да од сутра више нема фесова. [...] Никада не знате коме може да падне на памет да покуша да зауставља реформе и модернизацију.

Александар Вучић, први потпредседник Владе Србије, пафаразирајући изјаву Ненада Прокића, "Танјуг"/"Фонет"

Војвођански емирати који нису Шарићеви

Александар Вучић Сви ти комбинати су у дубиози од 30 милиона евра [...]. Ми их данас продајемо за 100 милиона евра. Бившој влади није сметало када су земљу у Војводини куповала браћа Шарић или предузећа из суседних земаља. Како то УАЕ могу да угрозе наш национални интерес? Да можда подрже арапску националну мањину. Каква је то ксенофобија?

Александар Вучић, вицепремијер Србије, о негодовању војвођанске владе и удружења паора у вези joint venture инвестиције са фондом "Ал Дахра", "Танјуг"/"Фонет"

Импресионирани млади људи и са пијететом према ОВК

Риза Халими Србија мора да престане са реториком у којој младе људе који су 2001. године бранили кућне прагове Албанаца данас назива терористима. [...] Морамо поћи од почетка, од кључног питања индивидуалних и колективних слобода и права Албанаца Прешевске долине.

Риза Халими, посланик у Скупштини Србије, после акције уклањања споменика "борцима ОВПБМ" из центра Прешева, РТС