(Не)мирно место за одмор

Венсан Дежер У Србији не можете да се успавате, ту се увек нешто дешава - Прешево, барикаде, прелази... Увек је узбудљиво.

Венсан Дежер, шеф делегације ЕУ у Србији, "Шта радите, бре?" РТС-а

Цензура у земљи чудеса

Синиша Ковачевић Зар да ћутим о [владици] Пахомију и о Црној реци? [...] Чињеница је да се радња "Чудесних" одиграва у јерменском манастиру, да је седам смртних грехова опхрвало неке од јунака комада, да је хомосексуалност присутна [...], али цензура у XXI веку [...] једноставно није прихватљива.

Синиша Ковачевић, драмски писац, о прекиду проба његове представе "Чудесни" у Народном позоришту у Београду, "Блиц"

Скрнављење које није добро за рејтинг

Данијел Сервер Где на Косову можете да нађете споменике посвећене Србима? [...] Неко на Косову мисли да је прави одговор насиље против Срба и српске имовине. То није само глупо, већ и контрапродуктивно, јер ће од неких бити узето као доказ да Албанци нису цивилизовани и да не припадају Европи.

Данијел Сервер, политички аналитичар, о скрнављењу споменика у тексту "Шта би патриота урадио" на свом блогу Peacefare.net, "Танјуг"

Приватни и бирани Бошњаци

Сулејман Угљанин Имамо још једног Бошњака који седи у Влади, и у Скупштини Србије имамо Бошњаке који су бирани на туђим листама – приватни Бошњаци, али имамо само три бошњачка представника који су бирани са мањинске листе. Једна је ствар бити Бошњак у Влади, а друга бошњачки представник. То је велика разлика.

Сулејман Угљанин, председник СДА и министар без портфеља, најављујући одлазак из владе ако се не потпише коалициони споразум, "Анадолија"

Ударници

Млађан Динкић Жао ми је што садашњи ДС нема никакве везе са Ђинђићевим. Он је био храбар и увек спреман да уради неке непопуларне, али за друштво корисне ствари. Вучић је, иако потпуно другачије природе, по тој енергији сличан Ђинђићу, док је Дачић веома интелигентан и вешт политичар.

Млађан Динкић, председник УРС-а и министар финансија и привреде, о Ђинђићевој ДС као "политичком идеалу", НИН

Неки други Драган

Млађан Динкић Док није дошао на чело ДС, коректно сам сарађивао са Ђиласом [...]. Сада као да постоји сасвим други Ђилас, свакодневно ме изненађује неумереним нападима на мене и провидно неумереним похвалама Вучићу и Кркобабићу. Зато заиста не знам ко је прави Ђилас.

Млађан Динкић, председник УРС-а, НИН

Самоизолација без директних поена

Млађан Динкић Бивши председник [Тадић] је сам себи направио проблем, јер се изоловао од оних који су му говорили истину у лице. [...] Њему је пи-ар био важнији од политике. Зато су и он и његова странка платили цену на изборима. Тениски речено, изгубили су меч због својих неизнуђених грешака.

Млађан Динкић, председник УРС-а, НИН

Шеик (не)једнако превара

Жарко Кораћ Не пратим много шеике. Једино знам да када неко на Западу хоће да изврши превару, обуче се као шеик. И људи аутоматски верују да сваки шеик има 5 милијарди долара с којима не зна шта да ради. [...] Шеици нису глупи и држе паре у енглеским банкама, а инвестирају у америчку и аустралијску економију.

Жарко Кораћ, председник СДУ, о посети шеика престолонаследника УАЕ, "Хоћу да знам" на ТВ Б92

Невоље са слободним стрелцем

Жарко Кораћ Постоје јако сложени односи између њих тројице. [...] Један [Дачић] се бави преговорима који су тешки и за које треба имати храбрости, а Вучић је сам почео да се бави борбом против криминала. [...] Рекао бих да су Дачић и Вучић већ поделили просторе, а трећи [Николић] је "слободан стрелац" - стално "лета" и прави проблем.

Жарко Кораћ, председник СДУ, о политици председника Србије и његовој Платформи за КиМ, "Хоћу да знам" на ТВ Б92

Страначки билтени који су уједно дрво за вешање

Жарко Кораћ У Србији је правни систем слушкиња политике, а медији су огласна табла политичких странака. [...] Ми линчујемо људе пре него што буду осуђени, а линч није правда.

Жарко Кораћ, председник СДУ и потпредседник Скупштине Србије, "Хоћу да знам" на ТВ Б92